Porumbei cumparati sint maturi? Adica ai cumparat porumbei batrani sau pui? In general trebuie sa cumperi pui care se hranesc deja singuri si care nu prea au zburat pe afara la fostul proprietar. Daca in schimb ai cumparat porumbei maturi deja atunci cind le vei da drumul chiar si dupa 6 luni se vor duce la fostul proprietar, asta in caz ca tu nu mai ai alti porumbei care deja zboara pe afara.Ca sa nu plece, desi nu e garantat cauta sai tii inchisi pina cind fac pui, ori chiar cind puii lor sint destui de marisori sa inceapa sa manince singuri apoi le dai drumul.Dar tu acolo unde ii tii ar trebuie ca locul sa aiba cumva o vedere afara ceva ca un tarc ori boxa dar din plasa unde ei pot iesi in are liber sa vada imprejurimile sa se obisnuiasca si sa recunoasca usor locul dupa ce sint eliberati.De ce spun sai tii pina cind fac pui? Pt ca daca pleaca macar iti ramin puii, pentru ca acestia nu se vor duce altundeva, vor sta la tine pentru ca acolo s-au nascut.Dar sai tii pina cind acesti pui se pot hrani singuri, ca altfel adultii chiar daca au oua si clocesc, ori au pui micuti ii parasesc si se duc la vechiul proprietar.Bine acum depinde si de porumbel cit de capos este, cit de bun este si asa mai departe.Dar in general porumbeii voiajori asa fac cum am descris mai sus.Si nu cred ca ai alt tip de porumbel.Restul porumbeilor sint nitel mai prosti daca le pot spune asa, adica se invata, se obisnuiesc mult mai usor cu un nou loc decit porumbeii voiajori.Am avut porumbel care l-am tinut 2 ani inchis si cind l-am eliberat, desi avea femela si oua s-a dus pusca la fostul stapin, din primul minut nici na stat pe ginduri o secunda.Cam asa stau lucrurile.Sinca ceva cind o sai eliberezi cauta sa nu-i sperii, sa nu faci zgomote, prin preajma sa fie cit de cit o atmosfera mai linistita.La inceput o sa vezi ca sint dezorientati, vor zbura si pe la vecini, pe case, pe stilpi dar lasa-i singuri nu-i agita. Unia chiar de i-ai luat de pui or sa se piarda dar sigur vei ramine si tu cu cea mai mare parte din ei.Si odata ce ei sau intors in boxa ta aia e tot din acel moment vor stii exact care le este casa.Bafta.
Trebuie tinuti mult in boxa vreo luna doua si dusi la distante mici de casa si cu timpul tot mai departe tot mai departe de casa
VirtualKnight întreabă: