| mihai109 a întrebat:

Mi-am spalat un hanorac si l-am uscat langa un calorifer incins. Rezultatul e ca s-a scorojit si decolorat pe alocuri. Din cate stiu pe la tv fac reclama la detergenti ce ajuta hainele sa isi recapete culoarea, dar nu sunt la curent cu asa ceva. Daca se pricepe cineva sau a mai fost in situatia mea, va rog sa lasati un raspuns. Merci!

6 răspunsuri:
| carpediem a răspuns:

Ce legatura are carpa cu casa si gradina?

| LoL a răspuns:

Pai precizeaza ce culoare are hanoraacul si te ajut eu

| LoL a răspuns:

Am auzit ca daca il ti o noapte in lapte isi recapata culoare
sper sa si recapete culoarea, am incercat chiar eu

| Bee123 a răspuns:

Pasi

Vreti sa vedeti daca iese culoarea dintr-o haina? Umeziti un loc mic, frecati cu o bucata de hartie alba locul respectiv si, daca hartia s-a colorat, e de preferat sa spalati haina de mana.
In cazul primei spalari a unui lucru colorat evitati sa iasa culoarea din el daca adaugati la apa de spalat un pic de otet.
Cand spalati haine de culori diferite evitati sa iasa culorile daca adaugati la ultima clatire niste sare.

Otetul adaugat la ultima clatire improspateaza culorile.
Perdelele colorate devin curate fara a-si pierde din culoare daca le inmuiati in apa cu sare.
Pentru a improspata culorile la bumbac, se tin lucrurile cateva orein lapte degresat, apoi neaparat se spala.
Hainele din lana inchisa la culoare isi recapata frumusetea daca sunt periate usor cu un amestec de jumatate litru de apa si 10 g tutun de pipa.
acestea te ajuta si cum sa ti-o mentii la acea culoare

| mihai109 explică:

Maro deschis, aproape crem

| mihai109 explică:

Initial selectasem "Beauty & Fashion". Nu stiu care destept a mutat-o la "Casa & Gradina".