| benga94 a întrebat:

Salut, nu mă pricep la instalațiile sanitare deloc, deci vin cu o întrebare: am cumpărat un ap la parter la un bloc nou și am înțeles că ar refula scurgerile wc etc (ar fi refulat la 2 blocuri) ideea e da am vrut scurgere antirefulare dar montase coloana deja, ideea e că mi-a zis cineva că sifonul din pardoseala baie ar fi bine sa-l anulez că cică pe acolo ar veni mizerie și pe wc asa e? Ce as putea face sa previn situația asta? Oricum daca pățesc așa ceva o să dau in judecata dezvoltatorul și vor avea probleme și asociația și vecinii dar totuși n-aș vrea astfel de situații, aștept sfaturi

3 răspunsuri:
| KR0NSTADT a răspuns:

Pe conducta principala de scurgere, cea a apartamentului, se poate monta o clapetă antirefulare. Asta, dacă vrei să eviți o grămadă de probleme. Dacă nu, așteaptă până ți se va umple apartamentul cu dejecții, apoi... succes cu plimbatul pe la procese.

| benga94 explică (pentru KR0NSTADT):

Am spus asta, am solicitat contracost bineînțeles și mi s-a spus
Că vezi doamne coloana e deja montata și nu se mai poate pune clapeta eu habar n-am așa mi s-a spus, o să vad când mă voi duce acasă dacă mai pot face eu ceva apartamentul fiind finisat etc habar n-am oricum nesimțiți

| CasaSiDesign a răspuns:

Daca vreti sa evitati pe viitor neplacerile este bine sa montati un clapet antirefulare. Daca ei nu vor, chemati un instalator si realizati modificarea in subsol. E in jur de 100 de lei un clapet, plus inca vreo 100 la meserias...si rezolvati o problema care poate deveni pe viitor destul de neplacuta.