| Mădă0611 a întrebat:

Orhideele mini tot mini raman daca le pun in vase mai mari?

5 răspunsuri:
| SiA31 a răspuns:

Bineînțeles.
Nu influențează cu nimic dimensiunea bolului cu cea a florii.
Exemplu : Dacă tu ai 35 la picior și porți încălțări 38, îți vor crește picioarele?
Cred că îmi înțelegi ideea.

Pune-o liniștită, numai să ai grijă să acoperi spațiul liber din bol cu pământ special de orhidee. Să nu rămână mult loc liber, ca rădăcinile să aibă stabilitate.
Pusicel :*

| TheGentleman a răspuns (pentru SiA31):

La plante, cu cât spațiul este mai mare, cu atât se dezvoltă mai mult. (Li se întind rădăcinile etc

| SiA31 a răspuns (pentru TheGentleman):

Nu și în cazul orhideelor. Rădăcinile lor sunt făcute ca un ghem. Dacă cresc prea mult, se forțează și se rup. De asta nici nu trebuie lăsate în multă apă.
Se udă sub jetul de la robinet, se storc bine și abia apoi se așează înapoi în tăviță.
În ciuda faptului că au multe rădăcini îmbârligate, lor le cresc doar câteva tulpini (tip băț) pe care înfloresc florile. De multe ori, dintr-o tulpină, mai poate da încă una mai mică. Numărul maxim de tulpini pe care l-am văzut eu a fost 5. Și aveam floarea de vreo 6-7 ani. happy
Nu știu cum se îngrijesc ceilalți de ele. Eu și familia mea așa procedăm.

| Mădă0611 explică (pentru SiA31):

Le-am mutat. Am taiat tot, toate radacinile, doar cateva frunze le-am lasat, si s-au prins, au facut tije, unele chiar pui pe acele tije, dar florile sunt mici...
Si referitor la marimea vasului, am o craciunita si daca i-am pus un vas mare si nu am taiat-o, e un mini copac. Daca i-as pune un vas si mai mare, gen 50 de litri, s-ar face ditamai copacul, asa cum e in tara de unde provine, Mexic.

| SiA31 a răspuns (pentru Mădă0611):

La fiecare tip de floare, creșterea se manifestă diferit. De asemenea, unele pot purta aceeași denumire, dar să fie alt model, specie, ca și la animale.
În cazul orhideelor, toate sunt orhidee, dar ele se disting ca: Phalaenopsis, Zygopetalum, Cambria, Vanda, Cymbidium, Dendrobium, Cattleya, etc.
Totul e în funcție de tipul florilor happy

Întrebări similare