| Shooter a întrebat:

Pana la cati centimetrii intra frigul in zid...adica cam cat sa fie zidul de gros?

6 răspunsuri:
| Lapusneanu a răspuns:

Depinde din ce material construiesti zidul... exista materiale care izoleaza termic si materiale care conduc mai usor caldura. Orice zid exterior trebuie sa aiba minim 30 cm grosime.

| Flaviia16 a răspuns:

Eu mi-am facut casa recent si am caramida lata de 30 de cm, sus la mansarda am izolatie pe interior de 10 cm si iarna trecuta peretele inca era cam rece happy iar anul acesta am izolat si pe exterior si e totul ok happy cand nu merge caldura temperatura scade pana la 17 grade. deci 50 cm

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Depinde de izolatie.

| MobelAmadeus a răspuns:

In MM stiu ca punctul de inghet este la 12 cm in zid. De aceea se recomanda ca izolatia de polistiren sa fie de 10 cam ca punctul de inghet sa fie intre izolatie si zid, in zona adezivului. Un adeziv de calitate face o diferenta foarte mare pentru rezistenta in timp a izolatiei

regis
| regis a răspuns:

Nu exista o astfel de valoare, frigul nu intra in zid, ci caldura din interior se pierde spre exterior prin zid. Nici punctul de inghet nu poate fi stabilit, pentru ca acesta depinde de temperatura interioara, temperatura exterioara, grosimea peretelui, materialul folosit la constructie samd, insa nici nu conteaza prea mult, fiind un termen de marketing, dar asta este alta discutie.
Pentru exterior, eu unul recomand BCA de 25 cm + polistiren 10 cm. Astfel vei obtine un raport bun cost/eficienta, fara a avea ziduri excesiv de groase.

| prisacarul56 a răspuns:

Bine zice REGIS, frigul nu trece prin zid, caldura din interior se pierde.In Elvetia am montat case de lemn cu urmatoarea structura; lambriu interiorde 22mm(sau OSB), vata minerala de80-100mm cu folie de AL., grinda exterioara de 100mm si gata. Panta acoperisului mica, pana la 22 de grade, cu cat grosimea zapezii pe casa e mai mare, cu atat este mai cald in casa.