În cazul cu izolație numai în exterior, izolația are în total 80mm, iar în cazul care se folosește și izolație în interior, în total avem 110mm, deci izolația e mai bună în cazul izolației și pe interior și pe exterior.
Izolația numai în exterior asigură menținerea cărămizilor la o temperatură mai apropiată de cea din interior, care e constantă și supune cărămida mai puțin la variații de temperatură.
Izolația pe exterior și pe interior are avantajul că peretele interior are o inerție termică mai mică și se produce mai puțin condens pentru că suprafața interioară urmărește rapid schimbările de temperatură din cameră și aerul cald și umed nu mai întâlnește o suprafață rece timp îndelungat în care se produce condensul.
Eu prefer varianta cu izolație dublă pentru că are ca avantaj eliminarea condensului și izolația termică mai bună.
Imgur.com/a/caAwgdu
Nu se deschide. Ceva nu ai scris corect.
P.S. Tu vrei o parere despre imagini sau despre materialul cu care vrei sa izolezi? Nu prea inteleg.
Mai degrabă despre diagrame, cum este propagată temperatura.
O diagrama nu va corespunde niciodata cu realitatea. Intri prea „adanc" in problemă.
Vrei sa izolezi o casa, un aptm? Izoleaza numa la interior, aia e tot. Izolarea la exterior is bani irositi, deci daca izolezi la interior, la exterior nu mai vad rostu.
De ce este mai buna izolarea la interior? Pt ca izoleaza mai bine, de aia.Cum izoleaza mai bine? Gindeste, poti sa te gindesti si singur.
Dar odata ce ai pus intrebarea, asta arata ca nu prea stii la ce sa te gindesti.
Deci in RO sau in cazul in care ai o constructie si este din beton, caramida, boltari, acea constructie sta pe ce anume? Sta pe o fundatie corect? Fundatia este din beton corect? Acea fundatie sta pe ce anume? Sta pe pamint.Pamintul este iarna rece,este bocna,corect?
Daca stii fizica,ori daca este frig si scoti mina afara o sa simti ce anume? rece asta o sa simti,deci caldura rece de afara este cedata catre mina ta,temperatura de afara va fi si cea a fundatiei.
Casa stind pe acea fundatie rece,raceala aia se duce pe pereti si tot asa,ajunge la tine in casa tu faci caldura,dar tot vezi ca se raceste.
Asta ar fi izolarea la exterior.Ce face izolarea exterioara? Opreste racirea zidului direct cu aerul rece de afara,dar nu opreste raceala care vine din exteprior prin fundatie.
Izolarea la interior,izoleaza total orice material care are legatura cu exteriorul,pana si podeaua o izolezi cu polistiren si parchet.
Deci izolind la interiori opresti raceala sa treaca dincolo de materialul izolator termic.
Bine, nu poti opri total schimbul de caldura,dar cu cit izolarea este mai groasa si cu cit folosesti materiale mai bune,izolarea este si ea mult mai eficienta.
Daca izolezi la exterior,ce faci de fapt? Micsorezi suprafata pe care caldura poate veni,deci aerul rece de afara nu mai vine in contact direct cu toti peretii,dar raceala va continua sa tot vina prin fundatie si pereti aia de beton,boltari,caramida,asa ajunge in camere.
Plus de asta izolarea interioara iti elimina orice forma de condens de igrasie etc,
Sa izolezi si afara,cum am zis,is bani irositi,plus probleme pe viitor. Daca afara mentii zidul simplu,este mai bine,daca lovesti nu se intampla nimic,daca ploua pe el nu se intampla nimic si tot asa.
Pe cand la izolatia exterioara cum atingi gata ai si facut gaura
Izolarea interioara in cazul in care ai cazemata adica ziduri de beton,boltari,caramida,astea ia cazemate nu-s case de locuit
in sf trecem peste, deci izolezi la interior dar apoi faci alt perete din profile, pui instalatia electrica, ori o prelungesti, peste pui rigips, dai gled si aia e tot.Deci la interior cauti sa elimini de tot cimentu, ala este rece, rigipsul este cald, este facut din carton si ipsos, ipsosul este cald.
In cazul in care faci constructie noua, atunci nu mai faci cazemata caz in care vei izola intr-un singur mod, la interior.Europenii nu stiu sa faca case
asta e clara nu stiu cum de au ramas cu ideile alea timpite de cand lumea.
O casa trebuie sa fie comoda,sa fie cit mai simpla si utila,in primul rind utila si ieftina,sa fie calduroasa iarna, sa nu consumi mult cu caldura.
Deci izolarea la exterior, indiferent ca izolezi si interior is bani irositi si probleme in plus pe viitor.
Mai degraba jumate sau un sfert din pretul izolarii la exterior, astya pentru cei care zic ca e bun si la exterior, deci bagi o parte de la exteroior tot la interior, adica faci izolarea mai groasa si ai terminat lucrarea.
Decit sa fac 2 rinduri de izolare, fac doara una singura la interior si folosesc cel mai bun material, spuma.La exterior nu o sa mai ai probleme.
In cazul in care ai ziduri de caramida,lasi asa,caramida la vedere,arata frumos, plus nu mai cheltui bani sa acoperi acea caramida cu tencuiala.
Am vazut si ziduri de boltari, daca is ziditi asa frumos la linie, ii poti lasa si pe aia descoperiti si doara dai o vopsea.
In caz ca lovesti zidu, nu se intampla nimic, comparativ cu rahatul ala de izolare la exterior.
Izoleaza pe exterior, polistiren de 10 EPS 80. Daca vrei sa faci o treaba si mai buna ia polistiren grafitat. Gasesti aici toate materialele necesare si cantitatile, bagi suprafata si afli cantitatea de materiale.https://www.adeplast.ro/sisteme/categorie/termosistem. Eu le-am luat pe toate de la Adeplast si sunt foarte multumit