| Iobagul a întrebat:

Salut, pun intrebarea asta din curiozitate: ce se intampla cu intreg molozul cladirilor distruse ( pentru a se cladi altele) Stiu faptul ca molozul este preluat de firmele de salubrizare, dar acestea la randul lor cum se folosesc de moloz?

Răspuns Câştigător
| Lostlyric a răspuns:

Candva, am lucrat la o baza de agrement. Proiectul era in continua dezvoltare. Au adus materiale de constructie reciclate de la un restaurant care tocmai ce a fost demolat. Caramizile intregi s-au pastrat. Cele care nu au fost intregi, au fost concasate. Plasticul a fost transformat in granule, la o firma de reciclare. Fierul a fost si el reciclat, iar surplusul de pamant si nisip a fost folosit pentru ridicarea terenului in zona bazei.
Am lucrat in alt domeniu, adiacent. Insa asa au stat lucrurile, practic. Teoretic, nu iti pot da un raspuns profesionist. Las pe altii care au lucrat in domeniu. happy

3 răspunsuri:
| tottoshi a răspuns:

In statele civilizate se refoloseste.

regis
| regis a răspuns:

Mare parte merge ca material de umplutură la alte construcții. De exemplu, când se construiește ceva in camp, lângă o sosea (clădire, parcare, benzinărie etc), nivelul terenului este mereu sub nivelul drumului, adesea cu cativa metri. Pentru a-l aduce la nivel, se umple întâi cu un strat de moloz, de taseaza, apoi se pune un strat de balast.

| relian a răspuns:

Molozul este dus undeva intr-o groapa, deci stai linistit ca are destule utilitati.Acum depide si de firma, in unele tari se recicleaza, betonu de exemplu se macina si se foloseste pentru diverse chestii la drumuri la mai stiu eu ce alte deastea.Fierul se s coate si se duce la recilcat si ala.Pamantu la fel se poate folosi mai peste tot.
Sunt tari unde sunt firme care recicleaza acest moloz ce spui tu, sau firme care construiesc si au ei masini ce recileaza si tot ei folosesc.I RO cred ca molozu este aruncat care pe unde apuca laughing