Bine ai venit în România, unde serviciile publice sunt doar plătite, nu și prestate.
Se intampla la 100 de oameni din 100.000 de oameni un caz de genul si spui de toata Romania. Nu-i frumos omule.
Daca in toata Romania nu se lua gunoiul, cine mai platea?
Din păcate nu este vorba numai despre gunoi. Oamenii plătesc pentru drumuri care nu există sau nu sunt întreținute, pentru servicii medicale care nu le sunt oferite, pentru servicii de administrație publică unde sunt scuipați în ochi la ghișeu, pentru educație care este la pământ.
Pentru că banii sunt sifonați prin buzunarele hoților în loc să fie investiți. Așa că lasă-mă cu "se intampla la 100 de oameni din 100.000 de oameni". Se întâmpla la 99, 99% din populația acestei țări în fiecare zi trăită aici.
La 99,99% din populatia acestei tari?
Eu ma refeream strict la gunoi, despre asta era vorba.
Daca zici ca la 99, 99% din 20.000.000 sa zicem, pai inseamna ca esti extrem de prost.
Iar eu mă refeream (cum am spus-o destul de clar) la toate lucrurile pentru care populația acestei țări plătește taxe și impozite, dar pe care statul nu le oferă. Probabil tu nu știi nimic despre asta pentru că nu ai plătit în viața ta taxe și impozite. Dar părinții tăi au plătit.
Cât despre care dintre noi doi este "extrem de prost", îi voi lăsa pe ceilalți să decidă. Eu nu trebuie decât să citez o întrebare de a ta:
" în 4 Ianuarie | Kevinn2000 a întrebat:
Salut. Imi poate explica cineva cum de am scapat de parkinson? ( Boala " netratabila " ).
Deci am avut aceasta boala pana pe 31 decembrie 2018, adica fix inainte de anul nou cu cateva ore.
Am zis la un moment dat in gand ceva de genul: " De ce tremur? Ia sa nu mai tremur, mi se pare usor... " Ma gandeam la ce au alti oameni fata de mine si de ce nu tremura uneori. Si mi-am dat seama ca tremuram din cauza gandurilor dupa ce am constatat ca nu mai tremur... Si tot cu ajutorul gandurilor am rezolvat asta."
Deci eu sunt extrem de prost pentru ca am pus o intrebare la care voiam un raspuns bun? Daca nu, atunci care-i dilema ta? Ce este in neregula cu acea intrebare?
Cat despre ceea ce ti-am scris mai sus, a fost o greseala, am citit din nou si mi-am dat seama ca intelesesem altceva din ceea ce ai zis tu.
" Cat despre care dintre noi doi este " extrem de prost ", ii voi lasa pe ceilalti sa decida. "
Eu nu am zis ca esti extrem de prost, am zis ca esti extrem de prost | daca... | Daca acel " daca... " nu s-a potrivit incat sa dovedeasca ca esti prost, nu inteleg de ce te-ai simtit.
Nici eu nu am zis ca ești extrem de prost... Am spus doar că-i voi lăsa pe ceilalți să decidă.
Iar dacă nu ai înțeles ce este în neregulă cu întrebarea ta legată de Parkinson, îți voi explica cu plăcere:
Să te vindeci instantaneu de parkinson (o boală degenerativă a sistemului nervos central) prin puterea gândului, așa cum susții că ai făcut tu, este la fel de probabil ca unui om cu un picior amputat să-i crească înapoi piciorul.
Dacă ți s-ar fi întâmplat acest lucru ai fi fost un miracol al medicinei și ai fi apărut în presa internațională.
Mult mai probabil însă, lucrurile stau un pic diferit. Și anume: nu ai avut niciodată parkinson și nu știi ce înseamnă parkinson, dar știi să-ți pui diagnostice false și să aberezi pe internet. Numai un ignorant complet pune semnul egal între tremuratul mâinilor și parkinson.
Gresesti total.
Tu pentru ce crezi ca am pus acea intrebare?
Pentru ca stiu totul legat de parkinson si eram sigur 100% ca am acea boala? Nu! Eu voiam raspuns la acea intrebare legata de nelamurirea mea.
Nu a venit cineva si mi-a spus " Mai Kevin, tu nu ai avut parkinson, ci... " si eu i-am raspuns " ba nu, am avut parkinson, stiu sigur 100% "
Daca mi s-ar fi intamplat acel lucru era posibil sa nu merg la doctor si sa nu afle nimeni ca am scapat de parkinson, desi a fost un " miracol "
Eu eram aproape convins ca am parkinson, deoarece am citit despre acea boala si se potrivea perfect cu simptomele mele.
Tremuraturi ale capului cand vorbeam cu necunoscuti si aveam emotii etc. Se potrivea perfect, deci au fost sansele extrem de ridicate incat sa fiu aproape sigur 100% ca am acea boala si am decis sa nu merg la doctor pentru ca nu rezolva nimic banuiesc, daca e o boala netratabila. Totusi poate exista ceva pastile care sa linisteasca tremuratul, dar nu mi-a pasat.
" NU AI AVUT NICIODATA PARKINSON SI NU STII CE INSEAMMNA PARKINSON, DAR STII SA-TI PUI DIACNOSTICE FALSE SI SA ABEREZI PE INTERNET. NUMAI UN IGNORANT COMPLET PUNE SEMNUL EGAL INTRE TREMURATUL MAINILOR SI PARKINSON. "
Hmm, chiar asa sa fie? Asta se leaga de ceea ce am spus mai sus. Nu doar mainile imi tremurau si m-am documentat destul de mult incat sa fac diferenta intre tremuraturi normale pe care le au multi oameni si parkinson. Si dupa cum ti-am mai zis, se potriveau perfect simptomele mele cu cele ale parkinsonului, deci nu sunt un ignorant complet si stiu ce inseamna parkinson.
Judeci fara sa cunosti, asta faci. Ceea ce nu e tocmai ok.
Legat despre primele 2 randuri, vreau sa-ti spun ca, ba da, ai presupus cu un procent destul de mare ca eu sunt prostul in aceasta " ecuatie "
" Nici eu nu am spus ca esti extrem de prost, am spus doar ca-i voi lasa pe ceilalti sa decida " // " Cât despre care dintre noi doi este "extrem de prost", îi voi lăsa pe ceilalți să decidă. Eu nu trebuie decât să citez o întrebare de a ta: "
Asta rezulta foarte clar ca tu crezi ca eu sunt prost si nu ai dubii, ne putem da seama doar din " Eu nu trebuie decat sa citez o intrebare de a ta ".
Cred că nici măcar tu nu mai știi ce susții și te încurci în explicații în încercarea disperată de a-mi dovedi contrariul unui lucru limpede ca lumina zilei.
În întrebare spuneai foarte clar că ai avut parkinson și că te-ai vindecat în ziua x la ora y. Dacă vrei să-ți reîmprospătezi memoria, recitește-ți întrebarea.
Acum, la presiunile mele, recunoști că nu ai fost niciodată diagnosticat cu parkinson de către un doctor, ci că era doar o opinie personală formată după ce ai citit o listă de simptome pe net.
Și acum îți voi pune o întrebare foarte simplă, la care un om inteligent ar putea răspunde cu ușurință:
Ce este mai probabil? Ca un om fără absolut nici o pregătire medicală să-și pună un diagnostic greșit, sau ca o afecțiune ireversibilă a unor celule nervoase să se vindece singură prin autosugestie?
Dacă alegi prima variantă, înseamnă că am avut dreptate în tot ceea ce am zis.
Dacă alegi a doua variantă, atunci imi pare sincer rău pentru tine si capacitatea ta intelectuală.
De ce vrei sa castigi aceasta " lupta " neaparat? Ori tu chiar nu intelegi sau nu vrei sa intelegi ceea ce iti scriu? Tu cred ca nu ai inteles 90% din ceea ce ti-am scris, daca intelegeai, nu mai scriai acest comentariu. Aberezi complet, omule.
Gresesti total, din nou.
Hai sa-ti raspund din nou la comentariu, ca na, vrei explicatii din nou pe care cel mai probabil nu le vei intelege tot cam 90% cred eu. Dar sper sa intelegi de data aceasta.
Stiu ce sustin, nu ma incurc in explicatii si nu incerc sa-ti dovedesc cu disperare contrariul, spun doar adevarul pe care tu nu-l crezi sau nu-l poti intelege ( nu stiu exact din ce cauza ).
Da, in intrebare am spus ca am avut parkinson si ca m-am vindecat pe 31 decembrie 2018. Asa am crezut, eram aproape convins ca am dreptate si voiam o explicatie, stiind ca este o boala netratabila.
Eu nu recunosc la presiunile tale ca nu am fost diacnosticat cu parkinson, ci cu mai multe zile in urma am recunoscut discutand cu oamenii care mi-au raspuns la acea intrebare. Mi-am dat seama la cateva ore dupa ce am postat intrebarea.
De aici reiese din nou ca GRESESTI. Ai inteles macar asta? Sau nu vrei sa intelegi, din nou?
Acum iti raspund la intrebare.
Aleg prima varianta. Este mai probabil ca un om fara absolut nici o pregatire medicala sa-si puna un diagnostic gresit.
Si pentru ca am ales aceasta varianta nu inseamna ca ai avut dreptate in tot ceea ce ai zis, ci inseamna ca nu ai putut sau nu ai vrut sa intelegi ceea ce ti-am scris eu si ai tinut-o pe a ta tot timpul. Citeste din nou si fi mai obiectiv. Gandeste mai logic daca chiar nu intelegi.
Si nu ai de unde sa stii daca eu stiu ceva despre medicina din moment ce nu ma cunosti, dar nu mai conteaza, iar judeci fara sa cunosti.
Sper ca ai inteles de aceasta data.
Seara buna.
Mai ții minte de la ce a început această discuție? De la faptul că ai sugerat că sunt "extrem de prost" pentru că am scris un lucru pe care ulterior ai recunoscut că nu l-ai înțeles și care era în realitate foarte corect.
Am încercat să te fac să înțelegi că este riscant să sugerezi că cineva este "extrem de prost", mai ales când tu însuți ești autorul unor aberații enorme, demonstrabile cu ușurință.
Îți voi lăsa ca dar de despărțire un proverb care ți-ar fi putut fi de folos înainte să te lansezi în această dispută: "Este mai bine să taci și să pari prost decât să vorbești și să confirmi asta."
Seară bună și ție!
Doamne, ce om enervant esti, poate ca nu-ti dai seama.
Cel care trebuia sa taca de mult timp, esti tu.
In primul rand, tu nu mi-ai dat dreptate la acea discutie legata de parkinson. Ai trecut direct la alt subiect. Citeste din nou si spune-mi daca macar acum ai inteles.
Ti-am spus ca esti extrem de prost daca tu crezi ca la 99, 99% din populatia Romaniei nu li se ridica gunoiul de la poarta, pentru ca asta intelesesem eu. Dupa mi-am dat seama despre ceea ce vorbeai tu de fapt si am recunoscut asta si mai sus. Tu puteai pur si simplu sa zici " bine... " dar tu in loc de " bine " ai spus asta:
" Cât despre care dintre noi doi este "extrem de prost", îi voi lăsa pe ceilalți să decidă. Eu nu trebuie decât să citez o întrebare de a ta: "
+ intrebarea mea si mai sus de asta inca ceva.
Ai luat-o mult prea personal.
Probabil ca nu ai vazut acel " daca ". Deci nu esti extrem de prost, esti sau ai fost si cu siguranta vei mai fi doar prost, fara " extrem de " Sau mai pe intelesul tuturor, ai avut momente de prostie si vei mai avea asemenea momente cu siguranta, ca orice om.
Eu nu cred ca aberez deloc, ci tu, dupa cum am mai zis, dar nu vrei sa recunosti. Nu vrei sa recunosti nici macar ca am dreptate si raspunzi doar ce iti comvine, nu raspunzi cand este clar ca am dreptate pentru ca na, de ce nu, doar suntem in Romania, aici nu prea se gandeste.
Scuze daca par prea dur, dar vreau sa te fac sa intelegi bine bine ca nu e ok.
De ce nu ti-ar folosi tie mai mult acest proverb decat mie?
Acum serios, dupa cum am mai spus, tu esti cel care trebuia sa puna punct la discutie de atunci. Eu nu am avut cum sa tac din moment ce imi scrii de fiecare data si trebuie sa-ti dau un raspuns pentru ca stiu ca nu ai dreptate.
Sper sa ne oprim aici ca nu mai am niciun chef sa ne certam oarecum. Am altceva de facut.
Dar totusi vreau raspuns la ceea ce ti-am scris acum, poate iti raspund maine sau mai tarziu.
Aproape la fiecare operator, exista cate un manager de zona. Nu ai cum sa stii numarul lui de telefon dar poti da telefon la dispecerat, eventual on-line, sa depui o sesizare. Sunt obligati sa ofere un raspuns. Alta cale nu stiu.
Poate ai pus tomberoanele afara dupa ce au trecut aia
poate te-ai certat cu cineva care lucreaza acolo
li s-a umplut masina exact inainte de casa ta
habar n-am
eu stau in Bucuresti, intre 5-7 dimineata se rdica gunoiul, IN FIECARE DIMINEATA, chiar la un moment dat m-au uitat complet crucish, era duminica, dimineata, ZIUA DE PASTI, si tot au venit sa ia gunoiul, aia da dedicatie!
in orice caz, e un serviciu, daca nu se rezolva dupa ce faci sesizare
atunci poti doar sa ii dai in judecata, tu, nu e caz penal
Salut,nu folosesc tomberon ci saci de rafie legati la gura de cand ma stiu (la mine il ridica la 7 dimineata miercuri si las sacul marti seara la poarta), nu m-am certat cu nimeni, problema e ca acum trebuie sa stau cu gunoiul in curte, sunt multi care nu au contract si tot le ia gunoiul si nu am luat tomberon ca e riscul de a fi furat