| UnAltAnonimCelebru a întrebat:

Stau la casă și aș vrea să îmi fac o terasă cu ieșire de la etaj. Am un perete de 50de cm grosime, din cărămidă. Oare dacă încep să tai în el cu flexul o sa am surpriza să se darame?

9 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

In principiu nu, dar pentru siguranta decupezi intai doar partea de sus, cu un 25 cm mai mult de o parte si de alta, introduci 2 buiandrugi, apoi spargi sub ei.
Asta daca vorbim de spart o usa de acces, daca vrei sa darami tot peretele e alta discutie.
Si 50 de cm nu e nici pe departe zid de cetate, peretii exteriori se zidesc din cel putin o caramida si jumatate, care impreuna cu tencuiala trec de 40 cm.
Cum caramida zisa "țigănească" este mai mare decat cea standard, un perete de 50 este absolut normal.

| cristi202 a răspuns:

Cu flexul nu. Nu produce vibratii care sa produca fisuri in perete. Face doar praf ☺. Altceva e daca folosesti un ciocan rotopercutor. Cu vibratiiile de la el, chiar poti avea surprize.
Dar, ca sa fii sigur, pe masura ce spargi, poti folosi cosaci pentru a sprijini peretele sa nu cada

| darrio2007 a răspuns:

50 de cm? Cu ce ai masurat? Degeaba ai taia peretele, tie iti trebuie structura pentru terasă. Pardoseala zis. Trebuia sa te gandesti la asta cand ai facut casa. Ma refer la structura de rezistenta pentru terasa.

| relian a răspuns:

Pui stalpi de beton linga perete si unde se termina terasa si aia e tot,pe acei stalpi torni placa, nu te atingi de perete, sa tai, sa darami nimic.
Eventual cand e sa torni placa dai ceva gauri in perete, bagi ceva bare de fier beton cat degetu de groase si aia e tot.Altfel iti faci singur de treaba.

| anonimg a răspuns:

Flexul -chiar si acela cu diagonala mare- este prea mic pentru perete; in plus, va face mai mult praf decat daca l-ai darama cu un picamer. Foloseste un picamer (ciocan demolator) cu dalta lunga (ex: https://www.atelierultau.ro/......42_36.html )
Il poti inchiria de la Dedeman -contra cost si cu carte de identitate- numai daca mergi in magazin:
https://www.dedeman.ro/ro/inchiriere-scule.html
Sau mai poti inchiria de la un service Makita.

| cristimihailov a răspuns:

La 50 de cm grosime peretele... unde stai boss? La Sarmisegetuza?

| Cksihja a răspuns:

Verifică perpendicularitatea zidului, un zid înclinat are mai multe șanse să se dărâme decât unul drept. După cum ai zis ai o casă veche iar în acest caz contează mult și starea zidăriei, dacă mortarul sau cărămida se sfărâmă atunci zidul e într-o stare proastă și se poate dărâma. Ca să decupezi o ușă dintr-un zid gros de 50 de cm ai nevoie de un flex industrial, mai sigur și mai ușor e să decupezi partea de jos a unei ferestre.

| Pantagruel a răspuns:

Nu stim daca ai o constructie pe cadre sau zidarie portanta. E foarte probabil sa ai surprize.

| FabricantDeGunoi a răspuns:

Pai nu stiu dar incearca. Filmeaza sa vedem si noi cum cade.