Banuiesc ca faci mobila din PAL.
Sti ca exista destule idei ca este proasta.
Eu mereu am sustinut ca NU. Este prost facuta dar nu proasta. In primul rind trebuie sa convingi clientul sa lucrezi cu pal de calitate. Pal de calitate inseamna un pal cu densitate mare. Sper ca ai inteles, nu vreau sa dau nume aici. Trebuie sa folosesti pal de grosime mare, eventual dublat pentru anumite " combinatii ". Palul dublat rigidizeaza mai bine mobila si da un aspect de " solid ". Foloseste canturi de calitate, abs. Foloseste accesorii de calitate.
Cred ca a trecut vremea combinatiilor ciudate de culori iar modelele nu trebuie facute " futuriste " ci practice.
Stiu ca ce-am scris mai sus, inseamna pret mai mare dar si calitate.
Toata mobila din casa este de comanda dar am stiut ce sa comand si cum. Sint multumit de ce a iesit iar cine a vazut cum arata a spus ca " am relatii ". Evident o prostie!
Singura problema, nemultumire, este ca la un pat de mijloc am facut un sertar dedesubt fara sa ma informez si sa caut bine cum se mai poate face ...Acum am gasit rama, somiera rabatabila, cu tot sistemul de balamale si amortizoare... Urmeaza sa fac modificarea.
Asta inseamna sa stii ce sa oferi clientului. Cel care mi-a lucrat nu mi-a explicat sistemul, eu nu m-am informat... Sistemul cu toata salteau rabatabila sti ca permite folosirea integrala a spatiului de sub ea, deci mai practic decit un simplu sertar.
Deci calitate maxima nu " marfa ieftina "!
Daca am stii exact de ce are nevoie piata mobilei astazi, am fi manageri la o astfel de fabrica. Eu stiu insa ce mi-a cauzat intotdeauna probleme cand a fost vorba de mobila: la comanda uneori e greu sa iti imaginezi cum se va potrivi mobila respectiva cu casa si cu personalitatea ta, fiind una sa vezi un paletar de culori si alta o mobila gata facuta. Si o alta problema, intalnita la firmele mici, o constituie lipsa designerilor profesionisti. Cum nu mi-am permis sa apelez la firme foarte scumpe, am colaborat cu trei firme mai mici, la unul dintre ele designerul era un fost bucatar, la alta era o secretara iar la cea de a treia insusi patronul, absolvent de drept, daca bine imi amintesc...
In schimb, la garniturile de-a gata, acestea de obicei sunt proiectate pentru camere care nu prea exista in realitate. Chiar am observat asta la multa lume - o piesa de mobilier ramane pe dinafara sau este folosita impropriu, de obicei ca si comoda TV. Ceea ce e destul de ciudat, din moment ce camerele au dimensiuni aproape standard pentru trei sferturi din blocuri.
Calitatea lasa de dorit! Imbinarile in pal sunt de tot rasul, mai ales pentru un pat de mijloc! Apoi canapelele pe buret sunt frumoase dar nu si rezistente! Am gasit pe laterale, pe interior carton ordinar! O mobila cat de cat mai rezistenta am vazut la IKEA!
In primul rand calitatea, aceasta lasa de dorit la toti fabricantii de mobila.Materialul din care este fabricata mobila difera.Acum la moda si cam pentru toate buzunarele este palul, dar acesta ar fi bine sa fie de calitate, de cele mai multe ori fabricantii si-l procura pe cel mai prost si il vand la pret destul de mare.
Dulapurile de haine sunt prea slabe, ar trebui sa aiba spatiu pentru umerase si jumate sa fie cu rafturi sa poti pune mai multe lucruri.
Modelul de mobilier cu prea multe spatii care nu au nicio trebuinta ar trebui sa dispara, sa fie cu rafturi si usite.
Preturile sunt prea mari la calitatea facuta si acum sa recunoastem ca mobilierul din ziua de azi nu rezista mai mult de 5 ani, asta numai daca ai grija maxima de ea.
Canapelele au un model de te doare capul.Am vrut sa cumpar o canapea pentru o camera, care zic eu ca este sufragerie dar se mai doarme acolo, doar stau la bloc, nu am gasit ce-mi trebuia.Adica, nu avea laterale, daca puneai perina aceasta cadea din pat si sunt foarte inguste, atunci cand le desfaci ramane peretele gol.
In general se gaseste mobila de proasta calitate, scumpa si nu este practica.
Mult succes in activitate!
1. Calitatea: a) calitatea PAL-ului (melaminei) si a canturilor ABS inclusiv montajul; b) la mobila de comanda deseori te trezesti cu surprize, ca ala n-a stiut sa masoare cu ruleta, si mobila nu intra. Si cand il vezi ca intra cu circularul in ea, te apuca groaza. Sau daca e prea mica, ramai cu un luft de 5 cm, in care nu ajungi sa dai cu aspiratorul
2. Design+culori. Am vazut firme cu "mobila la comanda" care faceau doar modele proprii, personalizata era doar combinatia de culori (si oricum, din paletar nu aveau decat vreo 4-5 tipuri). Am cautat de mi-a venit acru un blat de bucatarie rosu inchis fara model de imitatie marmura, imitatie lemn sau mai stiu eu ce.
3 Lipsa de incredere. Cand vreau ceva pe comanda, prefer sa intreb vecinii/prietenii ei unde si-au facut diverse. Uneori, pentru a obtine pret mic se fac tot felul de impreovizatii (balamale turcesti, sine sertar de pe vapor, cant lipit cu fierul de calcat). Ar fi normal sa se prezinte doua variante de pret: asta e pretul cu accesorii BLUM, asta e cu "no name"-uri.
Probleme care am intampinat : - Calitatea.
si cred ca ar avea nevoie de modele interesenate dar sa fie si practice
Preţuri moderate, chiar mici, un design mai interesant, excentric chiar, calitate mai bună într-adevăr. Majoritatea problemelor întâmpinate au fost legate de calitate, sau rezistenţa în timp.
Salut. si eu sunt producator de mobila la comanda din PAL melaminat. Putem sa facem schimb de experienta sau modele de mobila etc. Putem discuta pe http://fasingur-laurentiu.blogspot.com
anonim_4396 întreabă: