Pentru comparatie, la 5 metri deschidere eu am folosit pe post de grinzi la tavane o structura tip fagure din dulapi de 5/25, asezati in cant, cu distanta maxima de 60 cm interax.
Capriorii au in total aproape 5 metri, acoperisul fiind iesit mult in afara, la o înclinație de 42 grade. Capriorii mei sunt de 15/8, tot in cant, distanta 80 cm interax, cu sustinere in doar doua puncte (pe cosoroaba si pe grinda de coama).
Precizez insa ca tot lemnul a stat la uscat un an de zile, cladit in curte, cu leaturi pe post de distantieri si protejat cu o prelata.
Despre dublarea grinzilor, este o solutie si asta, daca e corect executata nu ar trebui sa mai imtampini probleme.
Later edit: am zis ca nu mai am alta sustinere la capriori, dar de fapt mai e una, care face destul de mult: clesti de scândură pe ambele parti la cca 1 metru sub coama (practic la inaltimea tavanului de rigips al mansardei).
Știu ce zici tu, ai mansarda aia unde arata acoperișul ca un fel de triunghi nu? Eu am făcut o modificare ca nu mi-a plăcut înălțimea și duce a mai mult etaj, structura pe care mi-a făcut-o meseriașul este de război drept de 11 metri cat are casa cu popi, vreo 5 războaie în total, înălțimea podului find de 3 metri, nu este mansarda aia pe care probabil o stii
anonim_4396 întreabă:
Numepublicuserneim întreabă: