| Suleiman a întrebat:

Am in fata casei pe o suprafata de 100m2 adica 10 metri latime si 10 lungime numai iarba.O tai cu sapa la 2 luni dar creste continuu si m-am gandit sa folosesc un erbicid, natural sau de la magazin ce idei mi-ati da? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Poti folosi erbicide ca nu se intimpla absolut nimic.Acum depinde ce iarba ai acolo.Deci daca ai iarba pentru gazon eu zic ca e mi frumos sa o tii asa, ingrijesti uzi si ai un spatiu verde.Acum daca chiar vrei intr-adevar sa scapi de ea foloseste erbicide.Am vazut pe aici numai cunoscatori, nu te lua dupa ei.Sint erbicide care aplici astazi si a doua zi poti semana, Deci poti sa semeni, nu maizic sa plantezi ceva.Acum cei care spun ca au omorit au dres normal ca nu se pricep.Deci daca nu te pricepi stai acasa, apeleaza la cineva care stie nu te apuca sa dai asa dupa ureche.Tu trebuie sa spui acolo de unde cumperi erbicidul ce vrei sa faci pe acel teren.De asemenea trebuie sa spui ce ierburi ai acolo, ce creste pe acea suprafata.Dar asa ca idee iti pot spune in caz in care doar vrei sa dispara acele ierburi foloseste un erbicid total.Mergi la un magazin care vinde pesticide si ceri un erbicid total.ori sistemic ori de contact.Si dai cu elpe acele ierburi si vor disparea.Pt aplicare foloseste o pompa cu care sa stropesti dupa care sa speli pompa cu apa in caz ca o mai folosesti si pentru altceva.Acum in fctie de ce buruieni ai tu acolo s-ar putea sa fie nevoie sa faci mai multe tratamente nu doar unul singur.In caz ca ai PIR atunci cred ca va trebuie sa aplici vreo 3-4 tratamente la intervale de stiu si eu 2 saptamani.Deci cam in 2 luni max daca ai pir acesta va dispare.Un erbicid ar fi ROUNDUP.Asta este total deci omoara orice planta, si mai greu pirul.Deci pentru pir sau costrei este nevoie de citeva tratamente. Daca ai ierburi asa usor de distrus atunci poti aplica ce am spus odata, astepti pina ce plantele se usuca si dupa poti face ce doresti acolo. Poti sapa terenul, poti semana, poti planta fara sa se intimple absolut nimic rau. Oricum cind cumperi erbicid intreaba explica ce doresti sa faci si vinzatorul va stii ce sa iti dea. Apoi pe acel erbicid ai instructiuni care spune ce ierburi combate, ce concentratie sa pui si cite tratamente sa faci.Acum daca dai cu o concentratie din aia care omoara siun taur normal ca ai otravit pamintul ala.Deci cam asta fac oamenii aia "priceputi"in aleagriculturii, dau acolo sa fie.Tu daca respecti ce scrie pe ambalaj nu se intimpla absolut nimic rau.Erbicide naturale nu prea sint.Dar daca vrei sa folosesti un erbicid natural, trebuie sa astepti primavara, sa sapi terenul si sa semeni lucerna.In 2 ani lucerna o sa sufoce orice alta iarba.Dar tu nu ai nevoie de ierburi pe acolo asa ca foloseste erbicide de care se gasesc in comert.Bafta si spor la treaba.

6 răspunsuri:
| DraKeSTF a răspuns:

Decat sa dai cu ierbicid mai bine o tunzi! crede-ma un vecin a dat cu un ierbicid in solare ca sa nu mai creasca iarba si i sau uscat toate rasadurile si nu i se mai fac plantele in locul ala de cativa ani!

| HitWomen1 a răspuns:

O tunzi de fiecare data cand creste...Vecinul meu a dat cu ierbicid si a crescut si mai mare. Funda?

| mykids a răspuns:

Daca o dai cu ierbicid in acel an nu vei putea cultiva nimic pe acel pamant.Incearca sa ungi suprafata cu ulei ars sau vasilina.Preferabil ulei ars.Nai de unde atata vasilina.Multa bafta

| NevastuicAaA a răspuns:

Din ce zona a tarii esti? Multi oameni au nevoie de fan la animale iarna.

Vara tunzi iarba, o usuci, si iarna o vinzi cu 5-10 lei sacul.

regis
| regis a răspuns:

Doamne, fratilor, ce intreaba omul si ce raspunde lumea...
1. Majoritatea erbicidelor nu au remanenta in sol, ataca doar frunzele plantelor deja dezvoltate, deci imediat dupa pot fi plantate altele.
2. Erbicidul trebuie sa fie potrivit pentru scopul in care este folosit. Daca de exemplu este un erbicid pentru plante cu frunza lata, nu va afecta prea mult iarba.
3. Daca dai cu erbicid poti cultiva orice, incepand cu a doua zi. Uleiul ars este poluant si sunt curios cine s-ar incumeta sa unga cu vaselina 100 de mp.
4. E greu sa faci afaceri cu fanul recoltat de pe 100 mp. In plus omul vrea sa scape de corvoada muncii de a taia iarba, nicidecum sa se mai ocupe in plus de uscat, intors, adunat, depozitat si vandut.

Un erbicid natural poti prepara acasa din apa cu sapun, in care adaugi putin otet.
Eu ti-as recomanda sa cumperi o masina electrica de tuns gazonul (nu trimmer), vei castiga mult la estetica, cu efort minim.

| 666Belial666 a răspuns:

O tunzi de fiecare data cand creste...Vecinul meu a dat cu ierbicid si a crescut si mai mare.
Sper ca te-am ajutat.