Termostatul se monteaza STRICT in incapere unde este incalzire cu centrala (preferabil: in camera de zi)!
Temperatura celorlalte incaperi se regleaza din robinetul caloriferului local.
„de asemenea a fost schimbată pompa de apa acum 4-5 zile, filtrul y a fost curățat acum 2 luni, motorul centralei a fost de asemenea înlocuit tot acum 4-5 zile)"
Deja văd ca ai inlocuit cate ceva la ea. Nu-ti dă de gandit asta?
P.S. Este recomandat sa tii termostatul in cea mai racoroasa camera dar se pare ca la tine holul este prea rece.
Nu ai nici un calorifer acolo?
Nu e bine ca centrala sa mearga incontinuu, asa cum spui. Reducerea temperaturii reglate pe termostat ar fi o solutie.
Am 2 calorifere pe hol, faza e că la bucătărie nu am niciun calorifer și sunt nevoit să țin ușa deschisă către bucătărie ca să vina și acolo căldură și cred că din cauza asta nu îmi crește temperatura
Mergea montat un calorifer si in bucatarie, de la inceput.
Cea mai racoroasa camera pare sa fie bucataria, neavand nici un calorifer.
Oricum, termostatul pe hol nu est o solutie bună.
Daca in restul de camere este cald cum spui si 27 de grade, tine usile deschise, in felul asta aerul va circula natural si se va incalzi si pe hol.
Vad, spui ca temperatura pe hol nu depaseste 23 de grade, nu are cum sa o depasesca daca termostatul este setat la 23 si termostatul este pus pe acel hol.
Mai departe vii si spui ca nu se face acolo nici 21 de grade, pai ori nu depaseste 23 ori nu ajunge nici la 21?
Daca tu tii usile inchise, este logic sa fie frig pe hol, mai ales daca nu ai acolo nici calorifer.Sigur nu ai calorifer, sigur tii usile inchise, pentru ca holul fiind undeva la mijloc, de ar fi avut calorifer, acolo ar fi fost cel mai cald, dar tu nu ai calorifer acolo si tii si usile inchise.
Cind ai incalzire centralizata, si fara ventilatie fortata, usile trebuie tinute deschide toate, altfel patesti ce ai tu acum acolo.
La o incalzire centralizata, dar care ar avea ventilatie fortata, adica ventilator care sa circule aerul in casa, ar fi suficient spatiu de sub usa, iar usile ar putea sa fie tinute inchise.
Dar nu-i cazul la sistemul asta cu calorifere, unde nu are cine misca aerul in incapere, ca urmare daca usile sunt inchise, aerul nu prea circula, iar acolo unde nu ai calorifer, logic este frig.
Acum esti lamurit? Ori pui si acolo un calorifer, ori incearca mai intai sa tii usile de peste tot deschise, astfel ca aerul sa circule atit cit se poate si sa se amestece in toata casa.
Dar cel mai indicat ar fi sa instalezi si pe hol un calorifer, asta ar face ca centrala sa functioneze mult mai putin decat acum si ai rezolva problema garantat.
Pe hol am chiar 2 calorifere, dar cred că din cauza că la bucătărie n-am niciun calorifer și țin ușa deschisă ca să intre și acolo căldură, cred că din cauza asta se pierde căldura și nu încălzește până la 23 grade
Schimbă termostatul pe care îl ai acum cu unul fără fir: aproximativ 350 lei unul bun. Termostatul fără fir poate fi mutat dintr-o încăpere în alta. Este prea mult 27°C într-o cameră și nici să funcționeze centrala non stop. Pompa s-a stricat din cauza asta. Termostatul este pentru a mai proteja centrala. Sau poți pune termostatul într-una din camerele mai răcoroase dar în care ai calorifer.
Am termostat fara fir, faza e că dacă aș pune termostatul într-o altă cameră, centrala n-ar mai încălzii des și pe hol ar fi super frig (țin să menționez că pe hol am 2 calorifere dar cred că se pierde căldură din cauza că țin ușa bucătăriei deschisă neavând calorifer în bucătărie)
Pai nu e ok, strici centrala repede asa. Vad ca deja ai inlocuit piesele de baza la centrala deci ar cam trebui sa iti dea si tie de gandit. Tu ai pus termostatul in cea mai racoroasa incapere dar trebuie pus intr-o incapere care poate fi incalzita ca asa puteai foarte frumos sa il pui direct afara daca voiai sa iti faca baie in casa. Termostatul citeste temperatura camerei respective si centrala baga caldura continuu incercand sa schimbe respectiva temperatura fara succes.
Înțeleg, cred că dacă închideam ușa către bucătărie nu as mai fii avut problema asta, dar sunt nevoit să o fac deoarece în bucătărie nu am deloc calorifer instalat, am avut înainte un termostat cu fir montat într-o cameră în care se încălzea destul de mult (23-24 grade), iar din cauza asta nu se încălzea destul in alte camere în special pe hol, iar acum îl am în cea mai răcoroasă camera și încălzește încontinuu, chiar nu știu cum să procedez.
(Țin să menționez că am 2 calorifere pe hol dar cred că le am degeaba)
Daca afara e frig, sigur in hol ajunge sa ai 23 de grade? Daca in hol nu ajunge la 23, centrala va forta sa incalzeasca.
La cum spui ca ai setat, vei ajunge sa ai in camere mult peste 30 de grade.
Ai schimbat una-alta, centrala e veche. Nu va rezista mult.
Seteaza termostatul la mai putin. La cat are holul. In camere va fi cald. Sau si mai bine, tine toate usile deschise sa treaca caldura din una in alta, inclusiv holul. Nu cred ca de la bucatarie se raceste holul daca acolo ai 2 calorifere. Nu ai un perete al holului afara? Nu circuli mult pe usa de la hol afara?
GhidiuIoan întreabă: