Întrebare recomandată | Komarov a întrebat:

Am o mica dilema in familie, vrem sa ne achizitionam o centrala termica pe gaz, si problema noastra sunt criteriile dupa care sa le alegem. Noi avem un aparatent cu 3 camere (Sufragerie, 2 Dormitoare) si 2 bai (dintre care doar una are dus) si stam la etajul 4. Tatal meu mi-a spus, ca ar conta si etajul la care suntem vorba despre presiunea apei. Eu m-am gandit la marci nemtesti cu sunt Viessman spre exemplu, tata ar vrea Immergas, voi ce parere aveti? Ma gandisem la VIessman ca am inteles ca sunt chiar foarte bune fiabile iar piesele se gasesc mai usor ca la Immergas va rog ajutati-ma parereri, proprii experiente, probleme cel mai bun raspuns Funda

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Poti sa te gandesti chiar si la marci autohtone, ti-as recomanda sa alegi una cu schimbator de caldura de cupru. Eu am Beretta, sunt multumit de ea, tata are Ariston, la fel e multumit, unui prieten i-am recomandat Motan si e multumit si el.
Presiunea apei e mai putin importanta, atata timp cat trece de 1.
Indiferent de centrala, pentru maximizarea eficientei monteaza termostat de ambient si robinet termostatat pe fiecare calorifer.
De diferenta de bani intre o centrala cu staiff si una mai ieftina mai bine iti izolezi peretii exteriori, cei cu casa scarilor si tavanele, e o investitie mult mai avantajoasa decat una in brandul centralei.

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ariston sunt foarte bune si mai ieftine. La 23-24 Kw o centrala termica cu condensare este super.
Citeste si pe aici: http://www.romanialibera.ro/......ice-314215

| mihai69 a răspuns:

Dacă vrei calitate, ia o centrală cu condensare. Contează apoi mult și calitatea instalației și a caloriferelor.
Presiunea apei nu prea intră în calcul, partea de încălzire e separată de rețeaua de apă curentă. Iar pentru a nu face dușuri scoțiene la baie, din cauza variațiilor de presiune - montează o baterie cu reglare automată, cu termostat.
Ca mărci - Saunier-Duval, Bosch, Wiessmann etc.

Răspuns utilizator avertizat
| Clausd10 a răspuns:

Una de 24kw e suficienta pentru apartament. Eu am un Immergas la casa, incalzesc 3 camere, 2 holuri, baie, bucatarie, fara problema. Presiunea apei in centrala trebuie sa fie macar 1. Deci, e ok. Inainte de achizitie, merita un prospect pe piata la toate materialele. Ca si pret sunt diferente de la un magazin la altul (si uneori destul de mari). Asadar, agenda, pix si succes