Exista in comerț banda pentru muște, si alte insecte care zboară. Fixeaz-o cat mai aproape de bec si se vor lipi de ea.Nu este toxica. Pune plasa la geam, si din cat poți nu folosi insecticide deoarece sunt toxice.
Insecticid K-Othrine WG
-Pentru combaterea plosnitelor:
Se va trata, cu mare atentie, intreaga suprafata disponibila a locatiei (exceptand tavanele), insistandu-se pe suprafetele textile (canapele, scaune, fotolii, cuverturi, saltele, covoare), inclusiv zona de material solid (lemn, plastic, metal, etc) utilizata ca suport pentru aceste textile, mobilierul, parchetul, zonele de imbinari (plinte, trasee de cabluri), toate zonele greu accesibile (colturi, imbinarile corpurilor de mobilier, interiorul dulapurilor, zonele de scurgere).
Tratamentele se vor efectua cu solutie suficienta pentru a penetra cele mai fine fisuri ale suportului pe care sunt aplicate (beton, lemn, etc) si de a ramane acolo cateva minute. Este foarte importanta identificarea si tratarea zonelor cu cel mai mare potential in a gazdui cuiburile de plosnite. Tratamentul se repeta dupa un interval de 10-14 zile, timp in care larvele ramase eclozeaza.
Ploșnițele nu zboară, nici nu se arata la lumina.
Acele mici gonghite care zboara si emana un miros urat atunci cand le storci, se numesc plosnite de tomate, mustele nu miros urat atunci cand le storci. instecticidele sunt toxice si daunatoare atunci cand sunt folosite dupa considerentele fiecaruia, atata timp cat le folosim cum trebuie nu mai sunt asa nocive
Investeste intr-o plasa de insecte pentru fereastra sau daca stai la un fel de camin, incearca sa improvizezi una. Nu cred ca exista alte alternative.