Întrebare recomandată | AlexAttac a întrebat:

Salut TPU,
Am o problema cu gazonul, este uscat si nu vrea deloc sa inverzeasca, pamantul este foarte sarac...
Ce ingrasamant sa folosesc pentru a-l readuce la viata?

8 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Balegarul amestecat cu paie a fost si ramane cea mai buna solutie.

regis
| regis a răspuns:

Poti folosi un ingrasamant special pentru gazon, pe care il gasesti in orice super sau hypermarket. Sau poti folosi azotat de amoniu sau asa zisele ingrasaminte complexe (NPK-azot, fosfor, potasiu). Daca vrei musai ceva natural, in magazinele dedicate gasesti ingrasaminte naturale concentrate, care se dilueaza in apa. Daca nici asta nu te multumeste, poti cumpara o camioneta de mranita, cei care transporta nisip, pietris, pamant aduc de obicei si asa ceva. Avantajul e ca sub stratul de mranita, poti resemana gazonul, dezavantajul ei insa ca se vor inmulti is buruienile si o perioada nu vei avea gazon.
Una peste alta, lasa-i pe neutrino si pe Danyel sa isi umple ei curtile cu balegar, de dragul de a fi ecologisti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vrei sa ai un gazon bun in curte, trebuie sa cumperi un gazon de calitate. Ce gasesti pe la Bricostore sau alte magazine nu sunt de calitate. Un gazon de calitate foarte buna are doar trei categorii seminte (nu 5, 6, 7... etc). Citeste cu atentie eticheta de pe sac ce contine. Important este si cum il semeni si incorporezi. In comert exista un starter (ajuta gazonul la rasarire) si exista si ingrasamant granulat. Dar ai sistem de irigare ca sa ai un gazon bun? Daca doresti relatii mai multe imi poti lasa un mesaj. Cu stima

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scarificarea gazonului si aerisirea solului le-ati facut?

| Darianbossu a răspuns:

Nu este obligatoriu sa ii dai ingrasamant.Trebuie doar sa il uzi.

| AdamKovacs15 a răspuns:

Si eu am gazon acasa... daca se intampla ca e uscat intr.un loc..il dau un pic cu azot..si il ud foarte mult. poti incerca!

| Leocerba a răspuns:

Il uzi? Cum? Ai sistem din ala cu aspersor sau uzi cu furtunul cu apa? O faci constant? Ca ploaia nu-i suficienta ca sa-l intretina, la noi. Ma rog, daca stai intr-o regiune geografica unde ploua zilnic, asta-i altceva dar, dedeparte, gazonul verde, fain, are nevoie de apa. Apoi de un fel corect de tundere si curatare. Daca pe astea 2 le faci corect, aproape ca nu mai e nevoie de ingrasamant.

| smart01 a răspuns:

Salutare,

Recomand gama Landscaper Pro. Exista in comert mai multe produse ale acestui brand, in functie de cazul specific al gazonului tau. Las mai jos un link, sper sa te ajute:
www.igamo.ro/casa-si-gradina/intretinere-plante/ingrasaminte-gazon-si-flori