| ursuroz2 a întrebat:

Am o problema! Mama are o orhidee cu radacinile putrezite (sora mea a udat-o prea tare). Intrebarea este: Cum s-o fac sa revina la viata? Mama e tare suparata si vreau sa o ajut.
Fundita!

Răspuns Câştigător
| Mihaela1964 a răspuns:

Poti incerca sa cureti radacinile putrezite care vor tine umed in continuare si dezvolta bacterii, sa speli bine ghiveciul si sa reasezi planta in el. Sper sa-si revina.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mihaela1964):

Si alt pamant de calitate

| Mihaela1964 a răspuns (pentru anonim_4396):

Orhideele pe care le am nu sunt in pamant cu intr-un amestec de scoarta de copac, compozitie care numai sustine daracinile fara sa retina apa.Acesta este motivul pentru care nu am specificat nimic despre pamantul din ghiveci.

| ursuroz2 explică (pentru Mihaela1964):

Mersi! O sa incerc. Sper ca orhideea sa-si revina, dar partea rea e ca radacinile sunt putrezite aproape toate si ultima frunza e galbena. Poate cioturile de radacini o sa se insanatoseasca.

| Mihaela1964 a răspuns (pentru ursuroz2):

Sa speram ca da; orhideea ta are pamant in ghiveci?

Ok, dar ce i-a ramas in ghiveci nu mai poate folosii, eu am avut o idee buna de a mesteca niste zegras, este acel material de se folosea inainte la saltele, cu pamant de flori si am avut noroc, acum depinde cat de tare au fost afectate

| Mihaela1964 a răspuns (pentru anonim_4396):

Idee buna, in lipsa zegras-ului cred ca merge folosit si rumegus de fag(bradul e cam acid)

Se poate, numai ca rumegusul retine umiditatea si trebuie sa fim atenti cu udatul, as ruga-o pe ursuroz2 sa incerce una dintre plante sa ude cu apa in care a diluat un gram de drojdie de bere, intr-o suta de grame de apa sa dilueze bine un bob mic de drojdie de bere

| ursuroz2 explică (pentru Mihaela1964):

E amestecul special pentru orhidee in ghiveci.

9 răspunsuri:
| BellaVampire a răspuns:

Buna!
Multe persoane fac greseala de a presupune că, de vreme ce orhideele sunt plante specifice pădurilor tropicale, acestea trebuie să fie udate de mai multe ori pe săptămână. Din păcate, udarea in exces va ucide rădăcinile oricarui tip orhidee in scurt timp. Regula generală pentru orhideele cultivate in casa este sa fie udate la fiecare 5 - 12 zile, In funcţie de tipul de orhidee, de temperatura mediului ambiant, precum şi de perioada din an. In timpul lunilor calde de vară când zilele sunt lungi, adăparea mai frecventa este necesară decât In zilele mai scurte si racoroase de iarnă.