Acel praf rozaliu poate fi de origine multipla (praf de caramida, de lemn, rest de mancare, otrava d soareci/sobolani etc.
Trebuie curatat bine locul, cautat atent sursa si luate masuri.
E un soi de mucegai praful acela roz. Incearca cu solutie antimucegai. Dar ai grija sa nu se ridice in aer cand cureti pentru ca atunci cand se aseaza la loc iar se inmulteste.
Curata. Lasa o zi sa se aseze ce s-a ridicat in aer si dupa aceea da cu antimucegai. Savo este foarte bun pentru asta.
Mi-ai amintit de primul meu experiment, adolescenta fiind.Primul meu microscop si prima mea incercare de a urmari comportamentul unei bacterii...
Serratia marcescens.Este o bacterie interesanta, deoarece nu are nevoie de mare lucru pentru a supravietui.Supravietuiste pe aproape orice suprafata, rezista unor diferente de temperatura destul de mari si este greu sa scapi de ea.Nu reprezinta un risc pentru sanatate, din moment ce se regaseste in mod natural chiar si in alimente.Dar, se inmulteste foarte rapid, deci tot vei vedea praful roz despre care spui ca apare din nou si din nou.
Poti incerca sa scapi de ea cu muuuuult clor, muuuulta rabdare si mai multe sesiuni de curatenie serioasa.