| V3lCr0 a întrebat:

am un cazan de tuica facut din cupru cu tabla destul de groasă de 5mm...l-am luat de la cineva si am încercat sa-l măresc de la jumate cu ajutorul la un sudor profesionist...dar cand am pus aparatul pe el a cazut cositorul dintre tincurile de pe fundul lui...si nu am mai reușit sal punem la loc..nu se mai lipeste...ce sa i fac? am încercat să lipesc si cu lampa tabla înainte dar tot nimic...mia spus cineva decat de sarma cu argint ca ar merge... datimi si mie niste păreri va rog...ca nu stiu ce să-i mai fac...l-am mai dus la vreo doi dastia dar n-au reusit sa-l faca.

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Cand eram copil veneau tiganii pe un tapsan din mijlocul satului. Ma uitam la ei cand lucrau. Taiau tabla de cupru in zig-zag si le patrundeau cum impreuni degetele : http://trucurionline.eu/degetele-magnetice/
Apoi cu un ciocan bateau tabla de cupru pana se petrecea una peste alta si pe laterale. Atunci nu mai curgea si o acopereau, lipitura, cu un fel de vopsea de aceeasi culoare cu arama.

| mihai69 a răspuns:

Era ăla „sudor profesionist" cum sunt eu popă mahomedan!
Ai putea încerca să-l alămești, dar cu cineva care chiar știe să facă operația asta.
Cum spunea și colegul - cel mai indicat ar fi să găsești un meșter (nu neapărat țigan, dar ei au păstrat meșteșugul foarte bine) care să repare ce ai stricat.

| Astaeparereamea a răspuns (pentru mihai69):

Se poate alamii, dar sa ai mester... nu cositorist laughing))