| Corlade_Razvan_1998 a întrebat:

Care imi da si mie informatii despre stejar si tuia (adica proprietati impotriva poluarii),
pls dau funda.

2 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Arborii nu au organe de aparare impotriva poluarii sau cum sa le zic ei sa fie folositi pe post de absorbanti ai agentilor poluanti, mai ales ce arati tu.Pana la urma o planta este un organism viu care a aparut si supravietuit unui mediu anume,acum daca tu vii si dai peste el cu substante daunatoare lui si in general daunatoare organismelor vii,bine nu le este deloc laughing se pot adapta la noi conditii dar nu la concentratii medii ori mari a agentului poluant.
In general mai toate plantele sufera daca sunt supuse agentilor poluanti, chiar si parful care se aseaza pe frunze dauneaza plantelor.Ce se folosesc sunt plantele sensibile sau f sensibile la agenti poluanti ca tester pentru o zona sau pentru teste care se fac cu ingrasamainte, ori alte substante folosite in agricultura sau industrie.
Dar ca stejarul sau Thuia sa aiba proprietati antipoluante cum? Palntele nu au picioare sa se deplaseze sa sara pe noi sa nu mai poluam planeta laughing ar fi fost bine sa fie asa laughing. Daca vroiai sa spui ca acesti arbori sa poata absorbi si elimina din mediu agentii poluanti raspunsul este NU.Cel putin eu nu am auzit ca stejarul si Thuia ar fi capabile de asa ceva. Daca pui acesti arbori in medii poluante rezultatu va fi unul naspa, vor creste defectuos, ori se vor usca, asta depinde de cat de poluata este zona respectiva.

| Bubu_Bubu_1994 a răspuns:

Stejarul si tuia are proprietate de a produce oxigen.