Bună!
Vezi diverse reţete de marinată pentru miel la linkul :
http://www.restaurantedelux.ro/marinata-pentru-miel.html
http://dli.ro/retete-miel-marinat-pentru-paste.html
http://reteteaz.net/marinata-pentru-miel-bait/bait-pentru-miel-berbecut
http://danielaincucina.blogspot.ro/2011/04/miel-marinat-la-cuptor.html
De obicei, ingredientele sunt pentru 1 kg de carne.
Dacă tu vrei să pui la marinat o pulpă întreagă ( 2-5 kg, depinde care pulpă ) atunci înmulţeşti cantităţile cu nr de kg de carne ( pe care vrei s-o marinezi ).
Preferabil să pui vin ALB sec ( la marinată ) - NU oţet, nici vin roşu.
Categoria corectă era "Gastronomie".
Toate cele bune.
Uite aici
http://www.divainbucatarie.ro/marinata-pentru-carnea-de-miel/
Deja am vazut aceasta reteta, dar aici este doar pentru 2 pulpe.
Ma, da. mult ajutor din partea ta.
) varianta short
Retete – Miel marinat
Timp de preparare: 40 de minute.
Timp de asteptare: o zi.
Timp de coacere: doua ore.
Ingredientele necesare pentru opt portii de miel marinat pentru Paste:
carne de miel, de preferat pulpa de circa doua kilograme;
30 grame de unt.
Pentru marinata:Retete - Friptura de miel marinat pentru Paste
doua linguri de ulei;
100 ml de vin alb sec;
o lingura de mustar;
doua crengute de cimbru;
doua foi de dafin;
sase catei de usturoi;
o crenguta de rozmarin;
doua frunze de salvie;
sare;
piper.
Pentru garnitura:
amestec de ciuperci.
Modul de preparare pentru reteta de miel marinat pentru Paste va este prezentat pas cu pas mai jos:
Cu 24 de ore inainte de a pregati friptura, spalati-o bine, lasati-o la scurs, fasonati-o (indepartati-i grasimea si pielitele), apoi ungeti-o cu mustar. Asezati pulpa intr-un vas incapator si adaugati vinul alb sec, uleiul, crengutele de cimbru, cele doua foi de dafin, doi catei de usturoi tocat marunt, crenguta de rozmarin si salvia. Intoarceti carnea pe toate partile in asa fel incat ea sa intre in totalitate in contact cu marinata. Acoperiti vasul cu o folie de plastic alimentara, apoi lasati carnea sa stea la marinat timp de o zi in frigider;
A doua zi, scoateti vasul din frigider, indepartati folia alimentara de plastic, scoateti carnea, puneti-o la scurs. Strecurati marinata, pastrati-o intr-un vas separat;
Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius timp de o jumatate de ora;
Curatati ciupercile (indepartati-le piciorusel), spalati-le, apoi taiati-le in patru;
Pregatiti o tava pe care o ungeti cu ulei;
Cand cuptorul este bine incins, puneti carnea in tava. Curatati patru capatani de usturoi, pisati-le bine cu un praf de sare. Ungeti carnea cu ulei si cu usturoiul pisat, apoi condimentati-o cu sare si piper dupa gust;
Introduceti tava in cuptor timp de o ora si jumatate la foc potrivit, apoi deschideti cuptorul, scoateti partial tava si adaugati ciupercile spalate si tocate anterior. Lasati preparatul in cuptor inca o jumatate de ora la foc potrivit;
Scoateti tava din cuptor, puneti carnea si ciupercile pe un platou, iar in sosul ramas in tava adaugati marinata;
Fierbeti amestecul de sos si marinata la foc mic, pana cand isi reduce considerabil consistenta, amestecand bine pentru omogenizare;
Serviti friptura de indata ce este gata, alaturi de ciupercile impreuna cu care s-a copt. Adaugati sosul preparat anterior intr-o sosiera si serviti-l alaturi de friptura de miel.
Mielul marinat pentru Paste este extrem de fraged, dar si foarte aromat. El se serveste ca atare alaturi de ciuperci si o paine proaspata preparata eventual in casa.
Iti doresc pofta buna!
TeleaMatei întreabă:
Elelena65 întreabă: