| lilskies a întrebat:

de luni incep să lucrez in construcții, se lucrează cu rigips, glet, lavabilă, gresie etc decorative n-am lucrat in construcții in viața mea și vreau să știu asa de incept care sunt cunoștințele de bază pe care trebuie să le știu ca să nu mă fac de râs, mulțumesc.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Uită-te pe YouTube la câteva tutoriale cu materialele de care ai pomenit mai sus. Dacă ești interesat, vei reține foarte multe de acolo.
Decorativa o vor da meseriașii experimentați, la fel și gletul.
La rigips poți învăța din primele zile, cel puțin vei căra profilele metalice pe care se fixează (grijă mare la mâini, poartă mănuși că sunt foarte tăioase), apoi plăcile de rigips. Vei vedea cum se face cadrul drept, cu ațe (parcă), și cum se fixează profilele, apoi plăcile.
Ca "nepriceput" pe șantier, vei căra materiale. Dacă ai noroc de o echipă bună, fără mișto-uri tâmpite și concurențe inutile, vei învăța foarte repede meseria. Totul în construcții e la mintea cocoșului, trebuie doar să le vezi pe toate, apoi să le exersezi puțin.

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Deci mâine incepi lucrul și tu intrebi

"care sunt cunoștințele de bază"

cam târziu. Oricum, fii receptiv, nu comenta inutil și ascultă-ți meșterul

| Yuoia a răspuns:

Te invata echipa. Dar trebuie sa le spui ca ai nevoie de sfaturi. Altfel, gresesti si platesti de nu te vezi.

| JicaContra a răspuns (pentru Yuoia):

Asta voiam sa spun si eu, te invata ceilalti in 5mins ca nu e mare filozofie, totul e sa fii atent la ce ti se spune, sunt chestii care au o jmecherie mica si daca nu o stii, dai kix