Interesant punct de vedere. De ce insa se lucreaza atit de mult cu rigips? Nu te-ai intrebat?
Mie nu imi place sa lucrez cu rigips prea mult, insa de la a nu imi place, pina la a spune ca e o porcarie, e cale lunga. Trebuie sa recunosc ca ofera avantaje mari in comparatie cu alte metode, si de aceea e atit de mult folosit
Tu nu știi, când a căzut un tavan fals la de la un magazin mare și era să omoare niște oameni, ( dacă le-ar fi căzut în cap porcăria aia de tavan fals, din rigips! )
Dacă ține neapărat să își facă perete fals sau tavan fals, trebuie să folosească plăci din masă plastică sau din masă plastică armată, că alea sunt ceva mai bun, sau oricum mult mai bun decât rigipsul.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ghips
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ipsos
http://ro.wikipedia.org/wiki/Var_(material_de_construc%C8%9Bii)
http://www.casamea.ro/casa/exterior/finisaje/utilizarea-gletului-232
http://www.e-vasion.ro/......NCO--20KG/
http://maistru.blogspot.ro/2012/04/cum-sa-faci-glet-de-unul-singur.html
http://orice.info/constructii/gletuirea-sau-spacluirea/
http://www.misiuneacasa.ro/forum/showthread.php? 18373-Ce-inseamna-predare-la-glet-de-var
Gleturile de ciment și de var sunt bune dar gletul de ipsos este o prostie, că ipsosul este higroscopic și nu poate fi utilizat nici ca glet la baie și nici la bucătărie, și nici la exterior.
Din cauza microseismelor sau a trepidațiilor de la o șosea, te poți trezi cu gletul de ipsos fisurat sau chiar căzut.
Ipsosul sau gipsul sau ghipsul este în final sulfat de calciu cristalizat cu 2 molecule de apă.
Ipsosul se sparge și rigipsul pe care îl va cumpăra el, va fi la el acasă, un strat de ipsos spart, între 2 cartoane.
http://ursuflorin.wordpress.com/2011/06/02/montare-tavan-rigips-pe-profile/
https://docs.google.com/......ps?/viewer
http://www.rigips.ro/index.php?pag=customer_service&box=intrebari_frecvente
http://casa.acasa.ro/......38755.html
http://www.timeconstruct.ro/rigips-profile-accesorii.html
http://www.deccons.ro/Rigips/Tavane-Rigips
http://www.meserie.info/2012/06/ce-glet-folosim-pe-rigips.html
http://www.misiuneacasa.ro/forum/showthread.php? 17391-Lipire-rigips-direct-pe-perete-de-beton
Omul ăsta pe care nu îl cunoști, cu ce ți-a greșit ție, ca să lauzi tu, mizeria aia numită rigips?
Tu nu mă mai știi, că mi-am schimbat numele de utilizator, pe site, de mai multe ori.
Tu ai avut un incendiu în noiembrie sau în decembrie 2011. Eu am înțeles greșit, că ai avut un mic incendiu, dar tu ai avut un incendiu mare.
Eu mă îngrășasem foarte mult în ultimii ani, și aveam haine bune, pe care nu le mai puteam utiliza.
Eu m-am gândit să îți dau ție, fără bani, din hainele bune, pe care nu le mai puteam folosi eu, că nu mă mai încăpeau, că îmi crescuse burta, în caz că ți-ar fi venit bine, ție.
Mai aveam și niște haine de la mama, care murise în 2011, și m-am gândit că eventual, poate s-ar potrivi ceva, pentru soția ta, ( paltoane, pardesie, etc. )
Eu ți-am lăsat adresa mea de e-mail, dar tu nu m-ai căutat, și nici eu nu am insistat.
"Tu nu știi, când a căzut un tavan fals la de la un magazin mare". Interesant. Daca exista accidente de masina, gata, nu mai mergem cu masina? Si doar pentru ca la cea cu care mergem, un mecanic prost a montat ceva gresit? Cam asta zici. Acel tavan fals a fost pus prost, insa nu asta e regula, un tavan fals de rigips pus bine, tine mult si bine, fara a pune deloc in pericol viata cuiva.
Rigipsul nu devine un strat de ipsos spart, decit atunci cind nu stii sa lucrezi cu el, si il pui, desi vezi ca s-a spart, si atunci, da, rezistenta ii scade, insa nu intr-atit incit sa puna in pericol viata cuiva. Pericolul apare la profilele de care a fost prins, daca se desprind cu totul cu rigips si cad, a si la acel tavan fals, dupa cum banuiesc. Insa aici e cu totul vina meseriasului, ca nu a prins bine profilele.
Si sti la ce cost se ridica masa plastica de care zici? Nu ar merita sa mai faca tavan fals. Si problema tot ar ramine, odata ce e la profile si nu la placa insasi (care cu greu se poate desprinde de profil, fiind prinsa in mai multe suruburi).
Cit despre gletul de ipsos, o fi el o prostie, insa nu am avut nici o reclamatie pina acum, si dau la glet de aproape 10 ani. Prima oara cind am facut de unul singur a fost la mine acasa, si abia acum trei ani a trebui sa zugravesc din nou, si sa fac mici reparatii in locurile unde gletul (peretele) a fost lovit.
In primul rand polistirenul ori il dai cu decorativa ori cu culoare pentru izolatie cu polistirien+plasa de armare +un strat de adeziv+ decorativul pretul este de 250 de mii mp, pentru izolatie cu polistirien+plasa de armare +un strat de adeziv+culoare 150 - 200 de mii mp. iar rigipsu este undeva la 100 de mii mp montat pe schelet metalic, chituit si dat cu vopsea. pretul este in zona dolj pe langa Craiova, acum daca iei firma poate sa iti ia mai scump. iti detei un pret informativ.
Scuzati, am uitat sa mentionez, as dori preturile pentru Judetul Caras-severin.Va multumesc.