Stai calm, continutul bateriei este bine sigilat, tocmai in cazul acestor incidente.
Daca bateria chiar s-a desfacut, desi sunt slabe sanse, ar trebui sa observi niste dare transparent-albe prin apa si un miros intepator, atunci clar nu trebuie sa bei apa.
Incearca sa gasesti cat mai rapid o metoda de a scoate telefonul din apa.
Fântânile sunt mereu apă curgătoare.
Important este să faci tot posibilul să scoți telefonul de acolo. Metoda cu magnetul mi se pare cea mai buna. Fă-ți rost de pe internet de un magnet nu mai ușor și nu mai puțin lat decât telefonul. Leagă-l bine cu o sfoară și mișcă-l ușor până în fundul fântânii. După aceea lași apa cel puțin 30 minute să se limpezească (pentru că este curgătoare, dar nu la fel de repede ca un râu).
Tu stii ce intra in apa aia din fantana? Pai gainat, fulgi de porumbei care intra sa bea apa, frunze, deseuri de la ploaie, praf, pamant.
Fantana este in interior, poate doar din infiltratii sa ajunga ceva in apa
Ai sunat sa vezi de mai merge telefon? poate cu o pompa scoti toata apa si isi revine singur de e...
Normal ca mai e potabilă apa, dar tu de telefon ar trebui sa te îngrijorezi ca apa de la un telefon scăpat nu se murdărește dar telefonul se strica.
Telefonul sigur e distrus, pe mine ma ingrijoreaza substantele din baterie
Cum ti-am mai spus, acele substante sunt destul de bine protejate, sunt sanse mici ca apa sa nu mai fie potabila.
Pai ce substanțe sa fie într-o baterie? Nu cred ca apa s-a afectat asa de tare doar ca ai scăpat telefonul. Bea din ea, poate îți formezi o idee.
Propunere de scoatere si salvare: un magnet de marime mare (de difuzoare- sunt ca niste rulmenti) sau mai multe legate si apoi cu o ata/sfoara o cobori si-l cauti si poate se lipeste/magnetizeaza si-l scoti la soare.
mult succes, si funda, da?
Sigur că este potabilă nu-ți fă griji, într-o fântâna mai sunt si broaște, șerpi, găinaț de la păsări de pe cer așa că stai liniștit
Mai repede mi-ar pasa de ce intra in fantana! Deseuri, praf etc. Telefonul, pune-l in orez ca vine un chinez sa il repare!
Problema e ca telefonul este pe fundul fântânii, eventual sa trimit chinezul sa il recupereze )
Nu ar trebui sa te ingrijorezi prea tare. Telefoanele noi au bateria destul de protejata. Si de chestia cu chinezu, arunca niste orez in fantana ca vine .
Buna! Daca telefonul a cazut in fantana si este unul care are protectie waterprof, nu iti fa griji si scoate-l cat mai repede din apa. In caza contrar, incearca sa il scoti, iar daca apa are o are un miros ciudat, inceteaza sa o mai bei.