E o idee buna, dar destul de costisitoare si asta. Nici cu structura de lemn nu ar fi rău, mai ales daca in zona acesta e ușor de procurat.
Nu mai bine vindeti cotetul ala cu tot cu terenul si luati una mai acatarii in sat? Mai la vale... sigur tot pe acolo iesi cu banii.
De putut se poate aproape orice, insa trebuie sa te gandesti la eficienta.
Nu recomand sa amesteci, (si nu e nevoie) o structura metalica cu o constructie clasica, mai ales una atat de veche.
Mai bine o dai jos, si faci o casuta pe structura metalica.
La subzidire e destul de mult de munca, si nu poti fi chiar sigur de rezultat, daca terenul e format din multa argila sau e foarte afanat.
Daca e mai "stancos", da, ai rezolva cu o subzidire bine efectuata, insa tot mi se pare scarpinat pe dupa ureche sa incerci sa implantezi o structura metalica zidurilor slabe din chirpici.
PS: daca faci o structura metalica si inchizi cu caramida sau calupuri de BCA, e deja altceva.
Casele la tara sunt ieftine. Matusa mea a cumparat recent una la 50 km de Bucuresti cu 10.000 euro si are curte maricica, este la sosea (nu chiar in centrul comunei dar nici departe), iar casa nu e din chirpici. Iar bunica mea a vandut o casa din chirpici acum cativa ani (intr-o comuna uitata de lume ce-i drept) cu 5000 euro.
Sunt sigura ca daca ai mai pune ceva bani la bugetul pe care il ai pentru consolidare, ai putea cumpara o casa mai buna tot in satul ala si o poti avea si peste mai multi ani, poti sa o ti ca si casa de vacanta.
Deci sigur gasesti o casa sa arate decent daca dispui de
Mai bine construiești 2 camere noi în continuarea celei vechi și să le folosească pe acelea în principal pentru locui iar pe cele vechi pentru depozitare sau oaspeți.
Să bagi bani într-o casă veche de lut e o muncă infernală și fără viitor.
Așa corpul nou construit rămâne de bun și pe viitor poți să dărâmi casa veche să te extinzi dacă ai nevoie
Știu pe cineva care și-a consolidat o casă de chirpici cu plasa de rapiță și tencuiala atât pe exterior cât și pe interior. Apoi pe exterior a placat-o cu polistiren, iar pe interior cu rigips. Cred ca este cea mai ieftina varianta posibila, dar este foarte mult de munca.
OzyMagdau întreabă: