| sunflower19 a întrebat:

Salut TPU! Probleme cu regularizarea la apa. Eu nu ma pricep foarte bine la lucrurile astea, asa ca m-as bucura mult sa imi explice cineva. Mi s-a spus ca pe 11 metri cubi de apa imi vine factura aproape 1000 de lei. Administratora se ocupa cu calculele, in fiecare luna ii dau numerele de la cele doua contoare pentru apa. De data asta am avut asa: 393662 la primul si 0540179 la al doilea. Ei, calculul ei a fost 393+540. Nu stiu cum se estimeaza dupa cifrele de pe contor, nu ma pricep, insa vad ca la primul cod a luat 393 (deci primele 3 cifre), iar la al doilea 540, in loc sa ia tot primele 3 cifre (ar fi venit 054). O fi o greseala din neatentie? Repet, nu ma pricep. A spus ca pana acum mi-a facut „estimari mici" in lunile trecute si ca astfel s-a adunat suma asta. Nici asta nu inteleg, cum pana acum a facut „estimari mici"? Codurile de mai sus sunt cele pe care i le-am dat si ei. Va rog lamuriti-ma, daca asa se calculeaza sau cum se face. Stau singura, e prima chirie la care imi vine atat de mult DOAR pentru apa, as vrea sa stiu daca e o neintelegere/neatentie acolo. Multumesc! Dau fundahappy

9 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Ca sa înțelegem ceva, trebuie sa ne dai cifrele de pe contor atâta de luna aceasta cât și de luna trecuta.
Ceea ce plătești tu nu e "numărul" afisat, ci diferența dintre numărul afișat luna aceasta și cel afișat luna trecuta, înmulțita cu prețul apei.

| sunflower19 explică (pentru regis):

Salut. Cifrele de luna asta (am doua contoare) sunt 393662 la primul si 0540179 la al doilea. Pentru luna trecută e 0392115 și 0531370. Oare ai putea să mă ajuți cu calculul, te rog? Cele negre sunt primele patru (referitor la răspunsul lui Bula de mai jos)

| regis a răspuns (pentru sunflower19):

Consumul tau este 393662-392115 =1537 pe primul contor, respectiv 540179-531370=8809 pe al doilea. Punand virgula la locul ei, ai consumat 1, 537+8, 809=10, 346 metri cubi de apa, rotund 11 metri cubi. Pretul pe metru cub la mine in oras este undeva la 7 lei, dar difera in alte orase. Nici intr-un caz insa nu o sa ajungi la 1000, cine ti-a spus a vrut sa zica 100 (un milion).

Bula
| Bula a răspuns:

NU STII SA CITESTI indicatia contoarelor!
De pe contor se ia in calcul DOAR partea cu indicatie NEAGRA (numerele intregi), iar cele rosii (zecimalele) nu se citesc!

Poti verifica si tu "realitatea" citirii /consumului:
1. O persoana consuma LUNAR intre 3 si 10 mc apa (rece + calda), in functie de cate ori face baie /dus zilnic.

A doua verificare:
2. Ceri de la administrator index-ul citit anterior si-l compari cu cel citit de tine.
DIFERENTA trebuie sa se incadreze in prima gama de consum (1).

Daca diferenta este mai mare, atunci vorbesti cu administratorul /proprietarul, sa te ajute la "elucidarea" enigmei consumului urias!

| relian a răspuns:

Prima citire nu iau mai pus zero in fata, numara toate cifrele si vezi ca ala cu 0 are un 0 in fata, si alantu cu 3 a avut tot 0 in fata dar na mai pus.
Si nu se aduna, se scade laughing deci sa zic citesti acum indexu prezent ok? Peste o luna sau cand trebuie sa dai citirea citesti alt numar(index) ei scazi din asta nou pe ala vechi si aia is metrii cubi sau litri ce ai consumat.
De platit vezi scrie pe factura cat este pretu pe metru cub, plus aceiasi metri cubi consumati se baga la canal, acolo e mai putin.

Deci tu platesti odata apa consumata plus canalizarea, pentru ca apa aia se considera ca o dai la canal dupa ce o folosesti.

| Yuoia a răspuns:

"estimari mici", adica ti-au pus cantitati mici de apa la plat. Dar tu ai consumat mai mult.
Insa, la 11 mc nu are cum sa fie 1000 lei!
Administratoarea stie ca i-ai dat cifrele de pe contor? Poate crede ca i-ai dat cantitatea de apa consumata. Cheama un vecin sau proprietarul ca sa te ajute.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e bine, mergi vorbeste acolo

Răspuns utilizator avertizat