Regulatoarele de presiune lasa sa reaca o anumita presiune.
De exemplu, daca presiunea este reglata la 3 bari, atunci la iesire presiunea va fi 3 bari sau mai mica. Cand presiuea pe reteaua de intrare este mai mare de 3 bari, atunci la iesire va fo presiune de 3 bari, (aproape) constant.
Daca presiunea pe retea este mai mica de 3 bari, atunci a iesire va fi acelasi presiune.
Ceea ce doresti tu este un fel de valva de supra-presiune, dar asa ceva exista doar pentru cazuri de avarii (supra-presiune la cazane sau boilere etc.), care de obicei functioneaza la presiuni mai mari de 4 bari.
Rezolvarea este repararea conductei, a se restabileasca presiunea, SAU montarea unui rezervor pentru situatii de avarie, de 1-200 litrii, la parintii tai.
Te ai gandit sa folosesti o pompa de absorbtie pe coloana si eu am la cabana de la munte.
Face zgomot mare dar am apa.
Nu m-am gândit la asta pana acum... o sa ma documentez sa vad cat de bune sunt si dacă suporta mersul în gol
Nu știu dacă este o idee buna sa aduci modificări rețelei comune (publice) de apa, mai ales că, se pare nu prea ai habar.
Bănuiesc că ai vrea sa pui un regulator de presiune pe linia principala de 2 inchi (apropos 2" folosesc la irigații prin picătură, acum depinde cam câți sunteți racordați), fix după ce trece de locuința alor tăi, ceea ce însemna că dacă ai tăi au presiunea de 2, 3 bari regulatorul lasă apa sa curgă, la ceilalți, daca nu... Apă au doar ai tăi, Inteligent...
anonim_4396 întreabă: