Depinde cum te intelegi cu vecinul. Conform Codului civil nou, daca nu te intelegi, trebuie ca distanta de vedere spre proprietatea vecinului sa fie de cel putin 2 m si picatura stresinii sa fie pe terenul tau. Numai bine!
Daca lasi curte intr-o parte poti sa faci zid chiar langa zidul lui iar in cea lanta parte vorbesti cu vecinu tau si vezi cum te alsa depinde daca te lasa la 50 de cm fata de casa lui cam atat se lasadar depinde si de inaltimea cladiri pe care o faci
Sfatul meu ar fi sa faci legal nu te lua dupa gura lumi, legal este ca partea cu geamurile camerei sa fie distanta de 2.5 m, spatele casei sa fie la 3 m distatnta de casa, partea casei cu mai putine geamuri sa zic asa trebuie minim 1 m. si eu am facut fundati aanul trecut si am facut totul legal pentru a nu avea probleme cu vecini.
Buna ziua,
Sumte un birou de arhitectura format din membri tineri si pasionati si profesionisti.
Va invitam sa intrati pe site-ul nostru: www.dtsp.ro
Va oferim servicii complete ce cuprind: faza de concept a proiectului, obtinerea autorizatiei de constructie si asistenta pe santier.
Ne puteti contacta astfel:
office@dtsp.ro
0726114958
Cu stima,
echipa DTSP architects