Ca sa faca ce doresti tu ar trebui sa cauti una cu motor destul de mare.Eu personal am umblat cu citeva astfel de masini care intr-adevar aveau si au in dotare si acel plug de care tu spui.Dar te asigur ca nimeni nu cumpara asa ceva, adica acel plug.Cu alte cuvinte daca il vei cumpara vei constata ca nu merge sa ari cu el.Pur si simplu e facut asa mai mult ca decor.Cel putin eu spun asta din ce am incercat.Si am incercat o astfel de masina romaneasca dar cu motor italian, cit si o masina total fabricata in Italia si la fel nu e capabila sa duca acel plug.Reestul masinilor merg f bine fara problema.In general foloseam remorcutele, freza care facea o treaba f buna si pompa de stropit.Despre plug de arat sau de cartofi nu merg, mai mult te chinui.Masina asta numita motosapa care acum vreo 20 de ani se numea motocultor nu duce pluguri chiar de le au in dotare.Chiar si cu freza daca cumva terenul era mai afinat freza intra adinc si mai mai ca murea si potorul, dapai cu un plug.Referitor la scaun el daca cumperi acea remorca acolo este montat pe remorca si de acolo conduci.In rest cu alte masini nu ai cum atasa scaun pentru ca nu ai unde sau cum, motosapa avind doar 2 roti nu vad cum ai sta intr-un scaun si cu o masina de tuns iarba sau cu o freza.Recomandari,cauta una italiana ca aia au traditie in asa ceva si fac scule bune.
Tot ziceti ca nu are putere sa traga un plug, insa daca stam si calculam putin, am gasit un apollo 750 care are 75kg si 7 cp. asta ar fi echivalentul a 1500 kg si 140 cp. si nu ati vazut masini cu aceste caracteristici si sa traga destul de bine? de exemplu vw tiguan are 1590kg si 140 cp, cei care au mers cu asa ceva stiu cata putere are si mai poate tracta si un trailer cu o masina pe ea.
de ieri si pana azi am mai rascolit putin forumurile dedicate si am gasit mai multe info, printre care si aceste lucruri. motosapa amintita mai sus raspunde cerintelor mele. cineva spunea pe sofpedia ca are aceasta masinarie si ca a scos cartofi cu ea aproape toata ziua si nu dadea semne de oboseala (nu e singurul care a afirmat lucrul acesta). deci cred ca voi ramane la acest model.
p.s. @relian, nu crede ca vreau sa ar nu stiu cate hectare de pamant, pentru asta exista tractor, insa eu vrea sa ar cu ea prin gradina mica si prin solare si pe unde nu intra tractorul.
merci oricum de info.
Nu incurca masinile auto cu lasinile agricole.Aici nu este vorba doar de putere.Este vorba de transmisie si alte chesti.Normal o masina auto are un m, otor mult mai puternic decit un tractor, dar te asigur ca o masina nu poate ara.Un tractor sa luam unu RO de 45 de CP ala ara face o multime de chestii fara absolut nici o problema. Dacia aia veche citi CP avea? 60 si sau astea noi au unele si 500 de CP dar nu ara nici nu poate urni o remorcuta din loc.Deci nu e vorba de puterea motorului.Si masina aia unde trage si fara probleme? Trage trailer pe sosea si daca trage mai mult timp deja se dezmembreaza sau se duce motorul in scurt timp.Referitor la cartofi nu stiu cita agricultura stii dar in general cartofii cresc pe un bilon, pe un fel de digulet sa-i zic asa care este foarte afinat si cu piciorul l-ai sfarima daca incerci deci nu ma mir ca tipul in cauza n-ar fi scos cu el cartofi.Dar de la a scoate cartofi asa cum am spus pina la arata un teren care deja e batatorit de un an de zile e ceva diferenta.Dar daca tu spui ca respectiva motosapa ara si ai vazut cu ochii tai atunci te cred si o poti achizitiona.Eu daca nu vad nu prea cred.Si crede-ma ca locuiesc undeva unde ai orice tip de masina, unde oamenii nu stiu cei aia cazma si unde totul se face folosid masini de la miniaturi pina la giganti. Oricum bafta si daca cumperi si faci proba si spui ca ara f bine as aprecia daca ai lasa un mesaj.Invat si eu sau retin de pe aici, insa vreau sa retin sau sa invat numai chestii reale.Masina mea are 250CP dar te asigur daca ar fi sa trag un trailer mai mare decit este spcificat in manualul ei sar strica. Daca mai tii minte daciile alea vechi, ei oamenii carau cu ele mult mai mult decit putea masina, adica sa duca si in timp.Si la citeva luni trebuiau sa repare motorul sal segmenteze etc.
La ce vrei tu ai nevoie de un tractor NU de motosapa
Motosapa NU duce plugul de niciun fel de aceia se cheama motosapa! La restul se descurca, daca mai vrei...
Motosapa nu trage nimic. Sapa si motorul sunt foarte apropiate si are doua cormane ca sa o tii si sa-i dai directia. Are o putere respectabila, necesara ca sa intoarca pamantul, dar nu e conceputa pentru tractiune.
Uite aici: http://fermierulmatca.ro/fermierul/shop/motosapa-honda/
Ieftina si buna :)