Nu cunosc piata, nu pot recomanda ceva anume. Dar pentru 200 mp cu izolatie decenta nu trebuie sa iti faci probleme de putere, orice cazan pe lemne va face față.
Eu am auzit (nu am testat) si de utilizatori care ard orice bazaconii si in cazanul cu gazeificare, dar nu am vazut cu ochii mei, deci nu bag mana in foc.
Pentru a nu alimenta des, un puffer e mai util decat un cazan cu capacitate mare de încărcare.
Cosul de fum face jumatate din treaba. Daca nu ai un horn adecvat, atat ca diametru cat si ca inaltime, alege o centrala cu tiraj fortat.
Un horn adecvat trebuie da aiba diametrul mai mare decat iesirea din centrala, iar inaltimea lui sa depaseasca coama celei mai inalte cladiri din jurul sau.
Si multi uita esentialul: arderea consuma oxigen. Daca incaperea e mica si ermetic inchisa, functia hornului este impiedicata, ceea implica bineînțeles di arderea. Mai nou se trag conducte de aerisire prin pardoseala, pana in fata cazanului, tot asa, de un diametru egal cu al evacuarii.
Se nuneste centrala de lemne pentru ca merge pe lemne. Tu ce vrei sa mai bagi pe langa lemne? Spray-uri, gunoaie, frunze,...
... nevasta, soacra, cate un vecin mai recalcitrant.
RobertVasileAlexandrescu întreabă: