| GeorgeOG19 a întrebat:

Vreau sa fac un horn pentru centrala pe lemne din boltari de beton de 25/25, 3cm grosime perete boltar.Ce pareri aveti? Este practic?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Iese semnificativ mai mare, daca centrala necesita diametru de 18, evident se refera la cos rotund. La 18 cm pe rotund secțiunea ar fi de 255 cmp, la tine iese vreo 360 cmp. Deci il poți construi fara probleme.
Dezavantajul fata de elementele speciale pentru horn e lipsa gaurilor pentru armatura. Dar sincer, nu prea am văzut nici meseriași care sa le armeze.

2 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Pentru o soba e ok. Pentru o centrala, mi se pare cam mic, daca scădem pereții, interiorul rămâne de 19x19. Verifica in broșura centralei, sigur se regasesc dimensiunile recomandate pentru horn.

| GeorgeOG19 explică (pentru regis):

Am cautat si am gasit diametru cos 18cm.La cosul meu de 19/19 cred ca ii bine. Iasa mai mare decat cel recomandat

| regis a răspuns (pentru GeorgeOG19):

Iese semnificativ mai mare, daca centrala necesita diametru de 18, evident se refera la cos rotund. La 18 cm pe rotund secțiunea ar fi de 255 cmp, la tine iese vreo 360 cmp. Deci il poți construi fara probleme.
Dezavantajul fata de elementele speciale pentru horn e lipsa gaurilor pentru armatura. Dar sincer, nu prea am văzut nici meseriași care sa le armeze.