Aia pe gaz. Cea electrica consuma foarte mult. Un exemplu: la un apartament cu 3 camere am avut pe gaz (cel mai mult iarna asta, cu centrala cu condensare, nu simpla) cel mai mult 250 lei. La o centrala electrica, la 85 metri patrati (un prieten) circa 1300 Kwh din care centrala a consumat 1200. inmulteste cu 0, 59 lei pe KWh si ai sa vezi ca la cei 1300= 767 lei. Cine crezi ca a iesit in paguba? Cat despre faptul ca se strica usor, eu am avut centrala termica mistral de 12 ani (nu se mai fabrica de 10 ani). O centrala trebuie sa tina 5-8 ani. A mea a tinut 12 si era o marca aproapre necunoscuta: Mistral.
Inainte era convenabil cu gaz... acum o folosesc pe cea de curent.
Dar diferentele de pret sunt foarte mici.
Ca si instalatie ambele sunt electronice. Se strica destul de usor in prezenta umezeli si a prafului
Energia termica necesara pentru incalzire este identica in ambele cazuri.
Compara pretul unui kW energie electrica si un kW de gaz, vei avea raspunsul.
Cea electrica are un consum mult mai mare decat cea pe gaz si daca Doamne-fereste ramai in pana de curent iarna ingheti de viu.
O centrala pe curent are 12 -18 kw.
Am dubii ca reteaua ta tine peste 4kw.Dar mai ai si un fier de calcat, o masina de spalat, poate si o plita electrica.
Deci alegerea este foarte simpla.
Indiscutabil este mai eficienta cea pe gaz, de preferat in condensatie. Din experienta unui cunoscut care a trecut de pe curent pe gaz, factura a scăzut de la 3700 la sub 1000 de lei pe doua luni de iarna. Ambele includ si ceilalți consumatori.
Daca aveti reteaua de gaz in casa, nu vad motivul pentru care ati instala o centrala pe curent, curentul fiind in acest moment mult mai scump decat gazul. Pentru centrala electrica va trebuie instalatie care sa duca o putere mai mare, probabil de peste 10 -15 kW la o casa medie.Eu am centrala in condensatie Viessmann pe gaz si sunt multumutit de consum.Am fost tentat de o pompa de caldura, dar o am in vedere pe viitor.
DANIEL17101998 întreabă: