Https://roofing-area-calculator.com/ro/doua-ape
Nu ai specificat Lungimea dorita a sarpantei (sau a casei).
Introdu lungimea "L" a sarpantei in prima caseta (nu introduci numai dimensiunea intre ziduri, ci socotesti si streasina),
introduci latimea casei "l" in a doua caseta (7.5 m... cu aceleeasi mentiune, introdu in caseta latimea dorita a )
introduci inaltimea "H" in ultima caseta (2 m, sau putin mai mult, daca sarpanta coboara de la nivelul placii de beton )
si afli suprafata exacta a sarpantei.
Apoi mergi pe pagina unui producator de tigla metalica (sau tabla cu modele, tu stii ce vrei sa folosesti, si vezi ce lungime de placi au ei, si ce latimi.
Nu poti calcula necesarul de tabla daca nu cunosti dimensiunile exacte.
Verifici foaia tehnica a tablei dorite si vezi pe ce distanta se suprapune in ambele directii (lungime si latime).
DACA foaia are 1.25m lungime si se suprapune 0.2m, asta inseamna ca ai acoperire doar 1.05 m pentru fiecare foaie.
La fel si pentru latimea foii.
DACA DE EXEMPLU foaia are 0.8m, dar se suprapune 0.15, ramai cu 0.65m latime pentru fiecare foaie.
Presupunand ca sarpanta are 10m lungime -->
imparti 10 m la 0, 65 si rezulta 15, 38, adica 16 table pe lungime.
Apoi imparti 3, 75 la 1.05 si rezulta 3.57, adica 4 placi pe inaltime.
DECI, ipotetic, daca dimensiunile casei si ale tablei ar fi cele presupuse...
ai nevoie de:
16 (pe lungimea casei) *4 (pe inaltime) * 2 (pentru 2 ape) table.
Adica 128 bucati.
NU te grabi sa cumperi pana nu stabilesti exact dimensiunea sarpantei.
NU am inteles daca acei 7, 5 m de care ziceai reprezinta latimea intre ZIDURILE EXTERIOARE,
SAU reprezinta latimea sarpantei.
IAR lungimea ai uitat sa o specifici. (am presupus eu ca e 10m, trebuie sa recalculezi cu lungimea exacta a sarpantei )
Vorbeste cu un tinichigiu, sa-l faca!
Altfel risti sa-l sufle primul vant mai puternic!
invisibleboy întreabă: