Nu prea te ajuta cu nimic.
Centrala trebuie sa aiba stabilizator intern propriu, care are plaja de tensiune si viteza mai mare decat un stabilizator exterior obisnuit.
Daca ai variatii mari de tensiune, atunci rebuie reclamat la furnizorul de electricitate, ca avarie periculoasa!
Garantia nu o pierzi neavand stabilizator de tensiune. Ajută dacă apar supratensiuni pe rețeaua electrică.
Si mie mi s-a recomandat la fel, centralele de acum sunt mult mai sensibile la variatii mari de tensiune.
Am montat stabilizator, nu e scump.
Pe acesta il am.
https://www.vonmag.ro/......o-electric
Tia recomandat cine, fabricantul acelei cenntrale, sau cei care tiau instalato?
Daca fabrica nu spune nimic legat de asa ceva, vezi-ti de treaba, probabil cei care tiau instalat, vand si chestiile astea, de aia le recomanda, sa mai faca si ei un ban de la naivi.
Ce am mai observat la romani in RO la aceste centrale pe gaze, pun cate 2 robineti la gaz, exact asa unu dupa altul, unul linga celalalt
Am intrebat ceva cunoscuti, de ce au pus 2 robineti, au spus ca asa iau pus cei care au instalat.Alte persoane au spus ca au pus 2 robineti in caz ca se defecteaza unul din robineti au pe celalalt bun.
Am intrebat si daca se defecteaza si al 2lea ce faci? Ma duc la poarta, in strada si inchid gazul de acolo.
Ok dar daca ai 1 robinet doar, si se defecteaza, nu te poti duce la poarta sa inchzi de la general?
Aaaa ba da, dar nu mai ma duc pana la poarta daca am 2 robineti.Atunci de ce nu pui 3 sau 5 robineti asa unu dupa altul, in baza ca de se defecteaza mai des, sa nu te mai duci la strada sa inchzi
Asa si la tine, tiau recomandat stabilizator, probabil au ei si nu au cui le vinde.
La un var de-al meu, i-a facut inginerul de la Romstal o lista de materiale ce trebuia pentru instalarea centralei, el lea cumparat tot de acolo, Romstal vinde si materiale, tot Romstal ia instalat si centrala, DAR pentru ca venise un muncitor sai instaleze si il cunostea, se cunosteau chiar foarte bine, i-a spus "ces cu atitea materiale", de ce ai cumparat astea?
Zice peste jumate din aceste materiale nu trebuiesc varu ii zice inginerul vostru mi lea vandut.Ala zice, nu-i spune ca ti-am zis eu, du-te si returnezale, spune-i ca nu ai avut nevoie.
Cam asa ceva se intampla in RO. Mama acum a pus centrala, adica de cateva luni si in manualul centralei nu spune de nici un stabilizator.
Daca se intrerupe curentul, sau vine ceva fluctuatii, centrala are ea singura protectie.
Daca in manualul centralei nu spune ca trebuie, atunci nu pui, nu pierzi nici o garantie, garantia aceea este data de fabica, nu de cei care au instalt, aia doar voiau, sau vor sa iti vinda piese care nu se prea vand.
Nu cred ca pierzi garantia doar pentru ca nu ai stabilizator. Poate au spus ca daca se defecteaza cefa in lipsa...
Daca ai fluctuatii de tensiune, intreruperi de energie electrica dese in zona unde stai e indicat un stabilizator de tensiune.
E misto sa ai un ups cu dubla conversie ca are si stabilizator electronic si costa mai putin decat o placa electronica de centrala.
Asta functioneaza o zi si daca ramai fara curent, ai caldura poti sa faci dus etc.
Dupa ce se termina garantia si se arde placa plangi in limba chineza cand auzi pretul.