La parchetul laminat nu ai cum sa lași distanta. As fi zis ca suprafața inițială a fost prea denivelata, desi nu ar trebui, daca l-ai pus peste gresie...
Daca ai strat de amortizare dedesubt, atunci nu trebuie sa se aude cand este calcat. Trucul este sa fie lasata o mica distanta (1-2mm) intre placi, pentru loc de miscare-dilatare.
In lipsa acelei distantieri, placile sunt fortate si se deformeaza, pocnind.
Daca situatia este prea deranjanta, atunci desfa podeaua si aseaza placile de parchet la distanta de 1-2mm.
Cum sa lasi distanta intre placi? Placile trebuiesc imbinate in click-ul lor asa cum trebuie in mod normal. Se lasa distanta de la perete, nu intre placi. Te auxi ce spui, măi Bulă?
Exact ca si la parchetul din lemn plin.
La placi, daca nu sunt fixate, atunci trebuie sa aduni acele spatii si sa le "muti" la margine, DAR in acel caz se va usca greu sau deloc in cazul cand intra umezeala sub ele! Problema mare este atunci daca se fisureaza caloriferul si intra apa calda dedesubt.
Era vorba de distanta de la perete. Mai citeste o data!
Mai citeste! Era vorba de distanta de la perete.
Eu am in locuinte parchet de fag si peste tot este lasat spatiu pentru aerisire.
Am vazut insa si parchet facut de Dorel, care s-a umflat de la apa si... asa a si ramas, a trebuit schimbat cu totul.
E alegerea fiecaruia cum isi face casa, masina si viata si ce consecinte vor fi in caz de probleme /accidente.
Bula scrie de distanta intre placi(1-2 mm), nu de la perete. Lui i-am raspuns. Mai citeste o data.
La parchetul din lemn plin se lasa distanta tot la perete, nu intre lamele. Si se bate cate un cui mic la fiecare 5-6 lamele puse. Depinde si de model.
Mai citește tu.
Scuze! N-am fost atent. Am crezut ca i-ai raspuns celui ce a pus intrebarea!
A! Da! Ai dreptate!
Un motiv poate fi ca are mizerie intre parchet si gresia de sub el.Iar placile de amorizare fiind subtiri, se apasa direct pe gresie.
Oricât de prost calitativ ar fi parchetul laminat, el nu ar trebui să scârțâie.
Dar el scârțâie din pricină că terenul de sub el nu este perfect drept. De aceea trebuia turnată mai înainte o șapă autonivelantă. Chiar și gresia de dedesubt poate să nu fi fost pusă la nivel, și astfel sub parchet există goluri. Folia (izolația) pentru parchet, oricât de groasă ar fi ea, nu poate sub nici o formă să astupe golurile existente din pricina terenului denivelat de sub parchet.
Ai două soluții:
-scoti parchetul și torni șapă autonivelantă de maxim 5-10mm (cea mai ieftina varianta, dar este posibil să tai din uși dacă sunt din lemn sau să le ridici pe cele din termopan și metal);
-lipesti parchetul cu adeziv special pentru parchet (ex: https://epardoseli.ro/......0-kg-bona/
https://www.parchetpeviata.ro/accesorii/adeziv-bona-r848t
Se folosește gletiera de tip A2 sau B2; aceasta este varianta cea mai scumpă, chiar mai scumpă decât pachetul și izolația lui la un loc). Ori masori distanța de la perete și lipești parchetul doar în zonele unde scârțâie (mai concret unde este gol sub el); apoi pui niște greutăți mari pe acel loc timp de 24 ore. Lipești și folia și adezivul dacă faci lipitură parțială și nu totală. Dacă faci lipitură totala, nu mai este nevoie de izolație de parchet, decât dacă situația cere în mod obligatoriu polistiren extrudat de 2cm grosime.