Siguranta s-a ars. In interior sunt fire de sarma subtire (se numeste Lița) si sunt calibrate (de obicei pentru 16 Amperi in casa). Daca pui o sarma mai groasa se arde instalatia. Daca pui o sarma mai subtire sare iar siguranta. Asa ca mai bine te duci maine la un magazin cu electrice si ceri un patron siguranta fuzibila de 16 A si-l inlocuiesti pe cel vechi. Cu timpul vei invata sa folosesti si lita. eu asa faceam pana mi-am luat siguranta automata de acel tip, rotunde care se numesc E27. Se gasesc in diferite magazine dar eu mi-am luat de la Dedeman cu 15 lei: https://www.dedeman.ro/ro/siguranta-automata-e27-16a-02-347/p/1011641 Astea sar si apesi pe butonul negru si isi revin. Pentru siguranta principala am luat una de 25 de Amperi si gata am scapat de chinul arderii sigurantelor. Succes!
Din ce am inteles eu ti s-a ars o siguranta (alea care se insurubeaza). Nu e mare lucru dar cred ca ar fi mai bine sa chemi un electrician.
Nu sunt rautacios, dar e clar ca nu te pricepi. Nu te mai baga sa nu faci ceva si mai rau.
Evident, daca aduci un electrician te va costa, dar e mai bine decat sa dai foc casei.