Da, asa functioneaza.
"Denumirea de plită vitroceramică face referire la materialul din care este concepută, mai degrabă decât la modul în care funcționează. Practic este vorba despre sticlă ceramică. Sub acest strat vitroceramic sunt ascunse elemente de metal spiralate. Acestea se încălzesc sub acțiunea energiei electrice la temperatura pe care o poți seta după bunul plac.
Aceste spirale încălzesc apoi suprafața, iar vasul în care gătești este astfel înfierbântat. Pentru a păstra o temperatură constantă, elementele metalice se încălzesc și se răcesc intermitent, ceea ce face temperatura la care gătești mai puțin precisă și mai puțin controlabilă."
Si la cele care au butoane sau doar la alea cu touch?
Sau nu are legatura?
Am mai gasit si normal, clasic fara sticla deasupra rezistentei.nu crezi ca ar fi mai bun? eu asa ma gandesc ca e mai eficient si mai econom, merge caldura direct si constant pe oală.ce zici?
Pe mine nu ma intereseaza asa mult estetica decat practicabilitatea
Toate vitroceramicele merg la fel, se tot opreste si porneste rezistenta pentru ca altfel se incinge prea tare si ceva se arde. Eu personal as merge pe inducție. Da, e naspa ca trebuie sa cumperi si oale care merg pe inducție dar is mult mai ok ca temperatura stabila.
Da, un avantaj este si ca nu se infierbanta. Nu e vorba de pus mana, ci de curatat. Plita putin calda se sterge la doua minute dupa ce ai terminat de gatit cu un servetel usor umezit intr-o solutie usor degresanta, pe cand la o plita fierbinte vor trebui indepartate urmele de grasime arsa. Apoi ca aspect, dupa cateva luni de utilizare la vitroceramica se vad deja urmele infierbintarii, in timp ce plita pe inductie ramane impecabila dupa ani de utilizare.
Un alt avantaj este consumul, mult mai redus decat cel al vitroceramicii, ti-am raspuns la o alta intrebare de unde vine economia.
Iar daca la mancare doresti sa se faca lent, nu cred ca iti doresti acelasi lucru atunci cand fierbi apa pentru un ceai, cand vrei sa fierbi un ou sau cand fierbi doi crenvursti. Iar daca tot ai zis de gatit lent, cred ca o plita de fonta asezata pe inductie va face treaba mult mai buna. Cred doar, pentru ca nu am incercat, desi am una (pe verso e gratar si o folosesc doar pe partea aceea, neavand timp pentru gatit lent).
Mancare radiata electromagnetic?!? God, asta imi aminteste de inaintasii nostri, care paseau peste liniile de tramvai ca sa nu se curenteze... Orice profesor de fizica de gimnaziu iti poate explica care e treaba cu aceste radiatii, care oricum nu afecteaza in niciun fel substantele nemagnetice, motiv care da si principalul dezavantaj al inductiei (folosirea vaselor compatibile). Eu iti recomand insa sa il asculti pe Cristian Presura, omul e doxa si are o gramada de filmulete pe Youtube, care te vor lamuri cu privire la iradierea mancarii.
Despre deformarea oalelor nu stiu cine ti-a zis, eu folosesc aceleasi oale de 6 ani, crede-ma ca arata ca noi si acum. Nu numai ca nu sunt deformate, dar nu isi schimba nici macar culoarea, cum se intampla pe aragaz. Si nu sunt oale scumpe, am un set de chinezarii, cateva luate cu bucata din Metro si bineinteles cateva din fonta neagra, ca sunt mare fan. Nimic de marca.
RoxyRoxana99 întreabă:
anonim_4396 întreabă: