| dydy22 a întrebat:

Salutare. cine ma poate ajuta si pe mine cu un sfat, in primavara acuma ma apuc de casa si in loc de placa peste parter sa pun niste grinzi cam ce dimensiuni ar trebui sa folosesc la grinzi?, latimea livingului este de 3, 60 m si dormitorul are 3, 90. cine ma poate ajuta cu un sfat
?

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Minim 20 cm inaltime, minim 5 cm latime. Vei spune ca sunt inguste, dar rezistenta e data de inaltime, nu de latimea grinzilor. Distanta intre ele (masurata din mijloc in mijloc) trebuie sa fie de 60 de cm, iar din loc in loc se prind intre ele, ca in poza de mai jos:
http://www.euconstructor.ro/......00x450.jpg
Deasupra ar fi foarte indicat sa folosesti OSB.
Planseul astfel realizat este mult mai usor decat unul de beton armat, cel putin la fel de rezistent, mai rapid si mai usor de pus in opera. In plus nu are nevoie de timp de uscare.

| Mihaela1964 a răspuns:

Respecta proiectul casei, asa ceva nu se costruieste "dupa ureche" sau dupa sfaturi de pe TPU.

| LIN2010 a răspuns:

Proiectantul va face calculele de rezistenta, dar eu recomand grinzi supra- dimensionate, si distribuite la maxim 60 cm intre ele, eu am foosit dimensinea de 20/30 cm, si sunt foarte multumit(desi in proiect au rezultat de 10/20).Respecte

| CasaSiDesign a răspuns:

Se pun grinzi de lemn cu sectiunea dreptunghiulara, obligatoriu puse pe cant, sectiunea minim 10x15cm, ideal 10x20cm, cu distanta intre ele de 60cm, pentru a putea aseza usor vata minerala intre ele. Peste care se pune OSB de 20mm sau dulap de scandura de 5cm, pentru a putea circula pe placa realizata.

| Tigle_Acoperisuri_1973 a răspuns:

Subscriu... foloseste strict proiectul, nu e de joaca