Zaharul brun nu prea este bun pentru visinata. In plus, ai pus cam putin zahar, eu am pus, la 1 kg de visine, cam 900 de grame de zahar. Probabil ar fi trebui sa pui si tu cam tot asa.
Au fermentat fiindca ai pus prea putin zahar si nu a avut putere sa le conserve. Nu este normal, din pacate visinata poate fi compromisa. Gusta siropul, inainte de a pune alcool. Trebuie sa fie extrem de dulce, foarte siropos (adica gros, ca zeama de dulceata) si sa nu aiba deloc miros sau gust de fermentat. Daca nu respecta conditiile, arunca pur si simplu totul si ia- de la capat, folosind zahar alb si punand 850-950 de grame de zahar la kilogramul de visine.
Are gust foarte dulce si nu se simte fermentatia, poate ca e normal ca sa miroase un pic, e prima data cand fac si de aceea v-am intrebat! Multumesc.
Dar e groasa, siropoasa? Din punctul meu de vedere, ai o reteta foarte ciudata. In toate retetele se precizeaza ca se pune zahar alb, nu stiu unde ai gasit o reteta cu zahar brun, e ciudata rau. In plus, nu stiu de ce ai pus atat de putin zahar, e posibil ca visinata sa iasa o chestie lunga si fara nici o consistenta. De obicei, alcoolul se pune dupa 5-6 zile, cand siropul a depasit nivelul visinelor (le acopera complet, macar de un deget). Ideea este ca rezultatul trebuie sa fie dulce, aromat si de o consistenta speciala, precum siropul traditional. Daca nu pui destul zahar, visinata iese doar dulceaga si fara consistenta necesara (se poate bea, dar e proasta). Poti incerca siropul in apa: pune apa rece intr-o cescuta de cafea, apoi ia sirop pe lingura si picura-l in apa. Picaturile trebuie sa se dezintegreze lent (in 10-15 minute), nu sa se desfaca imediat ce le-ai picurat in apa.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: