| Sebinumepublic00 a întrebat:

Salutare,mi am cumpărat recent un apartament cu mansardă, am schimbat parchetul și scârțâie enervant de tare la orice mișcare.Din câte am înțeles de vină sunt plăcile de OSB de dedesubt. Aveți vreo idee de ce aș putea face ca să mă scap zgomot? Multumesc!

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Scirtie ca au facut treaba sa fie acolo facuta.Acel OSB sigur lau batut in cuie, cam asta este greseala, cuiele nu tin lemnul, OSB, sau ce mai este acolo strins, la un mom dat slabesc si cam asta se intampla, scirtie.
Ce ai putea sa faci? Trebuie sa scoti parchetul sa prinzi OSB cu holsuruburi, deci nu cuie, apoi pui iar parchetul la loc.
Daca OSB este pe beton, probabil nu-i prins bine in beton, ori lipit. OSB trebuie lipit de beton, dar trebuie prins si in ceva dibluri cu holsurub cel putin 5-8 dibluri la foiaia de OSB.

Daca OSB sta pe leaturi de lemn, sigur a fost prins cu cuie si asta este cea mai frecventa greseala, sa pui cuie in chestii prinse ca podea unde calci peste.
Cuiele se folosesc acolo unde nu se circula pe acele suprafete, dar cam rar in ziua de azi sa mai puna careva cuie.

Sa faci ceva fara sa scoti parchetul nu prea vad ce ai putea face. Doar sa prinzi din loc in loc cu tot cu parchet, ori sa dai gaura in parchet, bagi suruburi in OSB si prinzi de ce este sub el, apoi gaura in parchet sa o acoperi cu rumegus, sau rumegus din parchet facut, maruntit amestcat cu ceva adeziv pentru lemn si pus acolo sa acoperi gaura din parchet.

Cam astea ar fi optiunle ce le ai, ori scopti parchetul si fixezi in surburi acel OSB ori il fixezi cum am spus prin parchet apoi acoperi gaurile.
Dar nu ai spus ce ai sub OSB, de aia am spus si daca ai beton si daca ai structura de lemn.

| anonimg a răspuns:

Podeaua mansardei trebuie să aibă beton. Nu îmi pot da seama de construcție; nu îmi dau seama ce caută OSB-ul în podea.
Oricum ar fi, trebuie să vezi ce anume scârțâie. Parchetul de stejar trebuie lipit integral cu adeziv special pentru parchet.
Dacă în schimb ai parchet laminat, atunci nu acesta scârțâie, ci OSB-ul de sub el. OSB-ul îl lipești cu kit montaj în zonele unde crezi că scârțâie.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

De obicei se pune o folie speciala, pentru absorbtia zgomotelor.
E posibil sa fie si o problema structurala, poate mansarda nu are suficienta sustinere.