| DexOnline a întrebat:

Salutare. Oare dacă as avea o casa cu gradina intr-o zona mai montană, as putea sa cultiv legume (roșii, cartofi, ceapă, ardei etc.) la fel de bine pe cât de cultivă intr-o zonă mai joasă? Lăsând la o parte calitatea solului, cât de important este rolul pe care il joaca altitudinea in acest caz? Zona nu este in varf de munte, dar este vorba despre o altitudine de peste 700m în Apuseni.

4 răspunsuri:
| helpforyou a răspuns:

Da, se pot cultiva roșii, cartofi, ceapă, ardei și alte legume la munte, dar poate fi mai dificil decât în zonele cu altitudine mai scăzută.
Acest lucru se datorează temperaturilor mai scăzute, solului mai puțin fertil și dificultăților legate de irigare. Este important să se aleagă soiurile potrivite pentru condițiile din zona montană și să se utilizeze tehnici de protecție a plantelor împotriva vântului și a înghețului. De asemenea, este posibil să fie nevoie de sere sau alte sisteme de protecție pentru a asigura condiții optime de creștere.

| iulia0514 a răspuns:

Depinde în ce zona eu locuiesc în zona apusenilor dacă îmi spui mai exact unde îmi pot face o idee și-ți pot da un răspuns

suntserios
| suntserios a răspuns:

Poți dar trebuie sa ai grija la temperaturi. Asta se rezolva cu solarii

| mi25 a răspuns:

Cartofii, castravetii si ceapa se pot cultiva cu succes. Rosiile si ardeii cu mai multa grija.
Solul are si el importanta lui.

Întrebări similare