Pur si simplu se leagă plutitorul cu o faseta de furtunul atasat de pompa sau de cablul electric: ideea e sa stea in sus.
Plutitorul nu are nici un alt scop decat acela de automatizare a pompei, atunci cand este folosita ca pompa de golire. In orice alta aplicatie, plutitorul trebuie suspendat, iar comanda pompei se face manual, la priza, cu un întrerupător sau cu o alta automatizare (presostat, termostat etc).
Cum suspend plătitorul?
Legandu-l cu o faseta (sau cu o sarma, o ață) de furtun sau de cablu.
Desfaci plutitotul ala, elimini comntactele ces acolo si legi pe direct firele.
Chestia e ca nu este o idee buna deloc, daca desfaci acel plutitor se va arde sigur pompa aia, cine stie ce se mai poate intampla, pentru ca acele cabluri vor sta in apa.
Ar trebuie sa elimini de tot plutitorul legi firele din acel cablu, apoi sa le pui pe o distanta c it mai mare in ceva, un tub si sa pui peste silicon, sa stea in silicon, lalsi sa se usuce, apoi chiar daca atinge apa nu se va intampla nimic.
Nu trebuie sa spun chestii de astea, pentru ca sunt improvizatii si te poate rani chestia asta, deci nu te juca daca nu te pricepi. cu electricitatea nu-i de gluma.
Plutitorul ala este un intretupator in cazul in care nu mai este apa la acea pompa cit trebuie si sa nu mearga in gol, sa se defecteze, acel plutitor inrerupe circuitul si pompa se opreste.
Ala are un scop acolo, nu e pus de florile marului, nu este pus acolo ca trage pompa pietre sau mai stiu eu ce la rotor.La turbina nu are ce prinde, asta pentru ca tu o folosesti sa tragi apa cu ea.