Am dat si cu malai, dar in afara ca a fost purtata de copii in casa, alt rezultat n-a dat.
La urma urmei, am rezolvat problema.
Am dat cu 2 galeti de apa calda si am maturat imediat.
Cum au fost 5 grade afara si a suflat si vantul un pic, in 3 ore s-a si uscat trotuarul, iar acum e OK.
Acum pregatesc o galeata-doua de pietris marunt (nisip grosier) pentru eventuale alte ocazii.
Multumesc tuturor pentru ajutor!
Mă bucur că ai rezolvat. În privința mălaiului, bine că nu s-au adunat și vrăbiile la poarta ta. ))
Într-o zi, va trece și iarna asta, va fi din nou primăvară și gata cu ghețușul...
N-am fost acasa.
Cand am venit, a fost deja tarziu, a doua zi s-a facut deja gheata unde a fost calcat de mai multi.
Trotuarul este ornamental si nu am vrut sa intervin "mecanic", cu spargator.
Din pacate, cenusa lasa mizerie si prin casa.
Uite, citește puțin aici:
http://www.infocasasigradina.ro/......ii-60.html
Citește și descrierea fiecărui produs:
http://www2.terramediu.ro/......zapada.jsp
E prea scump pentru mine 100lei/m!
La acel pret nici deszapezirea strazilor din Sectorul 2 nu se ajunge (cu toate ca de 5 ori este mai scump contractul decat la Brasov)
Știu.
Primăria folosește clorură de calciu, dar nu îți recomand, dacă ai straturi cu flori, în jur. Ultima soluție, și cea mai ieftină, ar fi nisipul sau mălaiul (poți să râzi, dar chiar ajută!)
Zapada o indepartezi mecanic.
Ar mai fi mers si rumegus; dar si acesta lasa mizerie. Deci tot mecanic o indepartezi.
Daca ai niste nisip grosier (pietris) vreo 10 litri (o galeata) si posibilitatea sa-l incalzesti si presari. O parte din gheata se va topi iar nisipul va ramane eventual infipt in restul de gheata, formind un strat antiderapant. Cind gheata se topeste de tot il stringi la loc si il refolosesti. Am auzit pe undeva de asta dar nu am verificat.
Cea mai eficienta este indepartarea imediata si succesiva a zapezii inainte ca ea sa se taseze prea tare. Munca si educatie fizica 2 in 1 :-)
Un covor vechi, pres popular, traversa uzata, sau haine vechi /uzate legate intre ele si prinse in patru colturi in afara mozaicului/betonului, pe care se va calca cu piciorul... vreau si funda pentru propunere.