| lovethesky a întrebat:

:)
Doresc ca în viitorul apropiat să-mi iau ca animal de companie un Labrador Retriever. http://www.hdwallpapers3d.com/......pers-7.jpg
Întrebări pentru cei care deţin acest câine:
Este o alegere bună?
Cum vi se pare acest câine?
Cât de loial este stăpânului dacă acesta il răsfaţă?
Este afectiv numai dacă îi acorzi mereu atenţie?
Răspunde uşor comenzilor?
Promit ca dau funda pentru cel mai serios răspuns şi numai cei care au acest câine să raspundă la aceste întrebări!;)

Răspuns Câştigător
| 1DeadMemories a răspuns:

Bafta in alegerea cainelui.

E o alegere buna daca ai timp de el. Considerata una din cele mai inteligente rase de caini.
Orice caine rasfatat va avea o problema de autoritate.Nu trebuie rasfatat ca sa fie loial.
Este afectiv (se bucura) si cand i te adresezi.
Raspunde comenzilor daca il inveti in prealabil.Nu te astepta sa faca sezi, culcat dupa 2-3 antrenamente. Pentru un dresaj de calitate trebuie rabdare.

Am citit teama ca ti va fi furat, exista niste microcipuri care se implanteaza mai nou.Stiu ca era in aprobare o baza de date, poate s o fi pus la punct.Cainele iti era furat, mergea cu el la medic inevitabil candva si acolo aparea ca pierdut sau furat la citirea microcipului. Afara e functionala treaba asta, la noi era in lucru prin 2011.

| lovethesky explică (pentru 1DeadMemories):

Multumesc frumos pentru acest raspuns si daca vrei mai poti tine legatura cu mine ca sa mai vorbim despre asta! happy

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este un caine pentru apartament de bloc, doar daca ai apartament mare. Ests un caine potrivit unei familii care iubeste animalele ca pe niste fiinte nu ca niste jucari.Un caine care intelege foarte usor ce anume doreste stapanul lui si pe care il poti dresa singur

| LIN2010 a răspuns:

Aceasta rasa de caini este cea mai raspandita in centrele de dresaj pentru ''caini insotitori", parca sunt creati sa ajute persoanele cu handicap.Sunt devotati total si neconditionat stapanului.Alegerea este exceptionala.Respecte

| lovethesky explică (pentru LIN2010):

Stau la casa si am sa-l cumpar in primavara viitoare! happy
Ma tem sa nu mi-l fure cineva cand am sa-l detin. Inainte de-al cumpara am sa fac un mic tarc fix langa casa mea si am sa-l pun noaptea ca sa doarma acolo ca sa ma asigur ca nu-l fura nimeni avand in vedere ca locul unde v-a dormi este langa casa si nu langa gard. Am mai auzit cazuri cand un caine din aceasta rasa a fost furat noaptea de catre un hot din curtea stapanului care la bagat in masina si a plecat cu el in lumea mare... E o rasa blanda dar cu o istetime foarte mare (ca sa nu mai vorbim de devotament big grin )! happy
Sper sa nu intampine mari probleme in crestere pana se va face mare fiindca bolile se vor tine de el mai ales ca am sa-l cumpar puiut... straight face Am sa-i fac vaccinul odata la o luna si o sa-l plimb pe deal si in parcuri odata pe zi jucandu-ma cu el la iarba verde (vara) si la sanius (iarna). Pe timp de vara o sa-i fac o baie odata la o saptamana iar iarna foarte rar am sa-l imbaiez in casa (o sa-l si tin cateva zile in camera cu mine fiindca nu ar strica deloc big grin ).
O sa-mi iau si o catre/ghid de dresaj si poate ca o sa invete usor sa execute cele mai de baza comenzi pe care am sa i le dau eu daca il dresez zilnic inca de cand este puiut. happy
Apropo! Am auzit ca dresajul poate fi facut mai usor cu ajutorul unui clicker... big grin
Desi o sa am o mare responsabilitate in a detine acest caine, cred ca va fi o experienta minunata si sper sa fiu multumit de felul in care se comporta in timpul meu liber cu mine mai ales cand am sa incep dresajul. Cat despre relatia mea cu acel caine, nu cred ca ar trebui sa se discute fiindca omul are ca cel mai bun prieten!