Cele de proasta calitate, da.
Asta vara m-am înfuriat cu unul. De regula, ce repar, e bine facut. L-am întărit profil de rigips, ar fi trebuit să tina. Tot avea joc. Am luat elemente de îmbinare de otel in vinclu, din acelea care se folosesc la constructiile din lemn. Am pus vreo 8 bucăți. Si tot avea joc! Jocul nu era de la îmbinări, cum e cel mai adesea, ci din placile de PAL, erau prea slabe si la cea mai mica miscare flambau. Orice as fi facut, nu as fi reusit.
Daca ai scule si timp poti face orice, dulapul se poate intari INTERIOR SI EXTERIOR de ex cu bara plina de 100x100 mm din inox A4, sudura in argon, la final sigur nu mai joaca_se poate si cu teava de 50x50xgr5 asta-i mai usoara. :)
Otel in vinclu este deala nervos lat de 60 x gr2.5 cu latura de 100x100 + plus nervura stantata la vreo 7 ron bucata, daca pui 8 pe fiecare etaj trebuie sa fie ceva, numa sa merite bugetul.
gen
https://www.dedeman.ro/....../p/1020706
Esti ca sotia mea . Si ea merge uneori cu ideile ei prea departe cand e vorba de solutii tehnice. Eu ca baza sunt sudor de meserie, daca e sa întăresc in asemenea hal un dulap, prefer mai bine sa o iau de la zero si sa fac unul pe structura metalică. Ala sigur nu va mai misca. Ce zici tu nu e rău, dar il mai miști din loc mai apoi? Ar fi prea greu cu bara plina de 10x10
(bănuiesc că asta ai vrut să zici, nu 100x100), si pe interior, si pe exterior. Am facut un calcul simplu si doar greutatea structurii ar fi de vreo 22 de kg la un dulap de 2. 00x1. 00x0, 50 m. Eu as face pe interior (cu placi de pal pe exterior nici nu zici ca are structura metalică), daca tot sudam in argon, un cadru de aluminiu, cu bare din profil patrat, 20x20 mm. Dar cum acasa am doar un transformator, ma pot multumi si cu profil de otel obisnuit. E mai rezistent si ca forma fata de bara, si ca material, inoxul fiind un otel moale. Si mult mai usor.
Da. Dacă nu este montat corect, panourile nu s-au îmbinat corect, șuruburi, cuițe sunt slăbite, va apărea acest joc. La montaj se putea folosi puțin adeziv.
Da (din cauza marketingului).
Dulapul din pal care din diferite motive are joc sau alte chestii din ~lemn_se remediaza(zombie apocalise style) prin intarire la coturi cu coltare din fier din alea cu nervura la stantata la mijloc si honsuruburi de 3.5/4.0 x 16/18 mm.
INTR-O LUME IDEALA_MIYA SHOJI_:
Building Without Nails: The Genius of Japanese Carpentry | China Uncensored
1, 864,113 views Jan 6, 2015
https://www.youtube.com/watch?v=7708E1bmoxc