Cunosc pe cineva care a patit asta dupa ce a zugravit bucataria. Chiar si de la incalzirea unui ibric de apa pentru cafea, peretii se udau de parca i-a stropit cineva.
Problema s-a rezolvat relativ simplu - o vopsea lavabila de buna calitate aplicata peste (prima fusese una foarte ieftina, pe care a mai inmultit-o cu putina apa).
In conditiile in care apartamentul este izolat si pe interior si pe exterior, nu vad o alta cauza posibila, eventual o umiditate excesiva in camera. Un higrometru te-ar putea lamuri in aceasta privinta.
Ai umezeala in casa.Sau lucrarea a fost facuta de mantuiala.Intra apa in spatele placilor de polistiren.
Zugraveste interiorul cu lavabil pentru exterior, daca continua sa se umezeasca, inseamna ca de la etajul 3 se trage. sper ca te-am ajutat
Ai foarte multa umezeala in casa aeriseste sau i-ati un dezumidificator, acum mai este si problema poate ai lasau o parte neizolata si este de ajuns
Daca pe dinafara ai pus polistrien expandat de 5 si la interior de 2 egal cu zero. Daca condensul continua schimba polistirenu de la interior cu unul extrudat.
Am avut aceeasi problema si s-a rezolvat cu ceresit impotriva umezelei.Credema ca functioneaza.
Apare umezeala pentru ca nu iti mai respira peretele...pe nicio parte...ca solutie..renunti la cel de interior..pnm de economie
Este de la ghena de la vecini curge apa pe pereti sau face condens funda?
Pai in casa e cald si peretele e rece si se formeaza condensa. Poate nu ai izolat peretele corespunzator.
Izoleaza pereti cu 2 pe interior di tragi glet si ai scapat de egrasie. daca nu te descurci te ajut eu
Noua ne-a spus profesoara de fizica cind am facut condensarea ca daca pe afara izolezi cu polestiren si pe dinauntru dai cu lavabila pereti nu mai pot respira si atunci apare condensarea ...ne-a zis ca daca izoleaza parinti afara, inauntru pentru ca sa nu apara mucegai si apa trebuie sa varuiasca cu var pentru ca si lavabila este un izolator
deci...din moment ce ai izolat afara de ce ai mai izolat si inauntru (sau invers)
ok...nu stiu daca te-am ajutat pentru ca eu am explica cu cuvintele mele ce am auzit de la profesoara (nu am reusit sa redau cuvintele ei)
poate nu e cel mai bun raspuns dar am incercat sa iti spun ca pereti se umezesc din cauza asta
Tin sa te contrazic. Mucegaiul apare cand umezeala sa imbiba in pereti. Deci in principiu, daca peretii nu respira (ca pe interior dai cu lavabil iar pe exterior e izolat) de unde mucegai? (e clar ca apare de la umezeala, condens). In principiu, pe exterior trebuie izolat cu un polistiren ceva mai gros (pentru ca frigul din exterior sa nu permita racirea peretelui pentru a face condens). Izolarea pe interior nu face decat sa agraveze situatia. Daca pui peste tine un celofan spre exemplu dar tu stai intr-un hamac(a.i. sa nu fii acoperit complet), nu patesti nimic, dar daca te asezi intr-un sac de celofan ce patesti? Nu transpiri?
Condensul apare ca urmare a unei izolatii necorespunzatoare. Afara frig, peretele rece intalneste caldura interioara, rezultat, condens, pentru ca punctul de roua este situat foarte aproape de interior. Daca ai izolat la exterior, nu mai este necesar sa izolezi la interior, pentru ca privezi peretele de caldura care ar primi-o. Izolatia interioara nu este recomandata, decat in cazurile in care nu se poate face cea exterioara, si atunci trebuie tinut cont de anumite amanunte. Daca ai ferestre cu geam termopan, trebuie sa aerisesti cel putin 30 min. in fiecare dimineata, pentru a elimina din umezeala provocata de respiratie in timpul noptii. Off topic : o persoana elimina in 24 ore aprox. 3 litri de apa prin transpiratie, respiratie, etc