| B_Elvis_Alexandru_1990 a întrebat:

Salutare tuturor. Am și eu o întrebare dacă mă toate lămuri cineva. Care este diferența la mașinile de spălat rufe, cu 1000, 1200, 1400 rpm? Spre exemplu cele cu 1400 rpm, spală mai bine decât cele cu 1000? Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri!

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

1000, 1200, 1400 rpm - se refera la viteza de centrifugare maxima, adica numarul maxim de rotatii/minut a tamburului.
In rest, programele de spalare sunt asemanatoare, cu unele exceptii.

Eu am masina de spalat cu maxim 1400rpm, dar o folosesc doar la 800rpm, fiindca mecanismul tamburului va tine cu cel putin 4 ori mai mult.

9 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Diferența este ca la 1400 de rotații hainele ies aproape uscate.

| regis a răspuns (pentru regis):

...si daca speli cu mana, toate mecanismele vor tine de 4 ori mai mult.

| darrio2007 a răspuns:

Rpm inseamna viteza de stoarcere a rufelor. Nu are legatură cu spălarea.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Rpm se refera mai mult la partea de stors

| relian a răspuns:

Cind speli nu se invirte ala cu viteza aia laughing aia se refera cand stoarce, dar atata viteza tamburului, al cuvei unde stau rufele.

Il vad pe Bula Expertul TPU laughing ma Bula ma, esti catastrofal laughing ma refer la un raspuns ce ai dat pe aici, legat de ventilatoarele alea cu ionizare laughing ba pune si sterge mesaju ala ca te faci de rahat.

Am vazut cineva tia atras atentia ca ai chiulit de la pra de chimie, dar tu tot spui cai ciuta laughing
Nu pot sa-i scriu utilizatorului Bula ca m-a blocat, asa face el, atunci cand cineva ii atrage atentia daca greseste.

El multe raspunsuri sa nu zic mai toate, le da citind de pe net laughing nu e ceva rau, dar in majoritatea cazurilor el una citeste si alta pricepe laughing asa cum a fost cazul raspunsului legat de ventilatoare cu ionizare, omu ca Bula ala din zicale, a bagat-o, Alea fac ozon de aia se numesc asa ca fac ozn, de fapt a spus ca alea asta fac, OZON laughing

De aco, lo mi-am dat seama ca el una citeste si alta pricepe.Un alt utilizator ia atras atentia ca este gresit ce spune el, ca ozonul este toxic, ca estde otrava curata, dar el a tinut-o tot pea lui laughing ca Bula ala din proverbe

Deci Dl Bula acele ventilatoare cu ionizare nu fac Ozon, alea purifica aerul, il curata de praf si alte impuritati. Ionizare nu vine de la OZON, vine de la ioni, dar cum a spus cineva pe acolo, tu ai chiulit de la ora de chimie si nu stii ces aia ioni.

Faptul ca se produce si o cantitate f mica de Ozon aia da, dar acolo unde tu ai citit, trebuie sa citesti in continuare si vedeai ca scrie ca acel ozon produs este NEDORIT si in cantitate f mica, neglijabila, altfel te-ai trezi mort laughing OZonul nu este toxic, este extrem de toxic, mori si nu stii de ce ai murit, te trezesti mort laughing

SCuze ca am scris pe aici, dar am vazut pe dl Bula Expert TPU, expert in dat raspunsuri gresite, eronate, majoritatea raspunsurilor lui is eronate.
Dar asta e omu este expert laughing Ca si in cazul de fata a dat un raspuns luat de undeva de pe net. Nici macar nu ti-a raspuns clar la ce ai intrebat.
Eu consider maspunsul lui Draio mult mai bun si mai clar.Si mai e inca cineva care la fel a raspuns bine. Raspunsul lui Bula este exact cum spune si numele laughing

Poti sai transmiti sa citeasca ce am scris despre el cu ventilatoarele lui cu ozon laughing auzi si tu face ozon si te simti ca la munte laughing citeste si tu raspunsul lui, e o intrebare pe aici pusa de unu Mafiotu legat de ventiloatoare cu ionizare.

Bula, te simti ca la munte, miros de ozon laughing el crede ca ozonul miroase ca la munte laughing unde nu l-as baga intr-o camera cu un aparat de asta de facut ozon sa il vad cum o sa miroase dupa laughing

Legat de spalat, cand masina spala are 2 ture la minut sau mai putin laughing
viteza creste atunci cand rufele is stoarse.Deci legat de cum spala toate spala la fel. Uite ca aici a nimerito Dl Bula laughing

| blackann a răspuns:

Exact. si in general, consuma si mai putin.

| UserRo10 a răspuns:

Aia este doar turatia cuvei la stoarcere. Este irelevant. Diferenta intre 1000 si 1400 este nevelul de umiditate cu care ies hainele pentru a le usca
La o masina conteaza apa, felul in care se misca cuva, orientarea motorului (pe cuva direct sau cu curea), cant apa injectata, etc

| Smmo a răspuns:

Nu ai nevoie de mai mult de 1000rpm, vibratiile te vor deranja si pe tine si pe vecini. Poti spala la 800rpm, rufele se spala bine si ies stoarse suficient de mult, eu spal chiar si la 400rpm din pricina zgomotului si vibratiilor. As pune la 600rpm dar nu are. Diferenta este ca la 400rpm iti raman rufele putin mai imbibate cu apa dupa stoarcere, dar nu la modul ca iti curge apa din ele.
Rufele sensibile (lana, matase etc) se spala la programe cu mai putine rpm si temperaturi mai mici ca sa nu se strice.

| goguPatent a răspuns (pentru Smmo):

Eee, sa fim serioși.

O mașină de spălat noua fixată cum trebuie nu deranjează nici la 1400