Normal cu cat ai mai multe camine, cu atat iti este mai simplu in caz de avarie.
Eu neavand curtea pavata sau betonata, nu am facut nici un camin de vizitare, preferand sa sap in cazul in care apare o avarie decat sa am mereu in picioare un camin de vizitare. Bineinteles ca au protestat toti instalatorii care au vazut asta, insa sa fim seriosi, o canalizare nu se infunda in fiecare zi, mai ales daca este bine dimensionata, are panta minima necesara si mai ales daca esti singurul care o utilizeaza.
Apa se pune la minim 0, 7m.iar scurgerea va fi mult mai sus. Caminul e o mare porcarie costisitoare. Poti pune pentru linistea ta piese de curatire, nu camin, iar daca ai panta corecta nu-ti trebuie nimic. Am facut acum mai mult de 10 ani, avea cam 30m si 3 coturi la 90 si nu a patit nimic nici acum.
Da.Trebuie si la jumatate.In caz ca se infunda scurgerea sa poti intra si remedia defectiunea.In rest stii cum se da panta(10% teoretic dar nu obligatoriu)teava folosita etc.
Se fac 2 santuri 1 pentru apa 1 pentru canal.si 2 camine pe capete pentru fiecare. daca bagi materiale bune nu are ce se intampla.
Numarul de camine de vizitare(decantoare)este de minim 2(doua), dar numarul acestora va fi mai mare, in functie de configuratia terenului, si de nivelul la care trebuie sa ajungi in caminul unde se face racordarea la sistemul de canalizare stradal. Diferenta de nivel(caderea)pentru canalizare trebuie sa fie de 1 cm/m(liniar de conducta), deci la o distanta de 33m va rezulta o diferenta de nivel de 33-35 cm.Intercaland inca un camin la milocul distantei, acea diferenta de nivel se va injumatati si ea.Succes
Trebuie sa sapi doua santzuri, unukl pentru canalizare si unu pentru apa. pentru ca la canalizare trebuie sa ii dai panta de 10% bine in functie si de diferenta de nivel dintre curtea ta si canalizarea orasului in punctul in care vrei sa te intzepi. iar tzeava de apa nu are nevoie de cadere. mai ales ca o dai invers bafta la sapat