Numai in congelator, taiat patratele sau felii...nimeni nu-si da seama, ce buna este o placinta cu dovleac, in miezul iernii.
Conservarea dovleacului
Începeţi prin a îndepărta seminţele şi pulpa din interior, apoi tăiaţi‑o cubuleţe. Puneţi bucăţile de dovleac într‑o oală şi adăugaţi apă sărată cît să le acopere. Fierbeţi totul pînă cînd pulpa se înmoaie. Lăsaţi dovleacul să se răcească, apoi curăţaţi pulpa cu ajutorul unei linguri. Puneţi‑o într‑un blender şi preparaţi un piure, pe care îl puteţi depozita în tot felul de recipiente pînă cînd îl veţi folosi. Dovleacul se congelează foarte uşor şi sigur, fără a‑şi pierde calităţile nutritive.
Dovleacul se va pastra in pivnita la temperaturi intre 1 si 14 grade. Daca in pivnita e frig se va acoperi cu paie.
Un articol despre dovleac. http://www.infogradina.ro/legume/legume/dovleacul/1133/
In genere, ai putea pastra dovleacul intreg la racoare. Pastreaza-i condita.