| Cata17200109 a întrebat:

Salutari,caut pe cineva care a montat o centrala pe gaz cu rezervor, as vrea sa aflu ce costuri ar fi pentru o casa de 180mc, ce consum as avea pentru cele 6 luni de iarna, cat m-ar costa sa vina cu cisterna de gaz si cat ar fi pretul de cumparare a gazului si cam in cat timp as consuma o butelie de 1000 litri casa, fiind deocamdata neizolata?

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pune anunț gratuit pe Facebook.

Răspuns utilizator avertizat
regis
| regis a răspuns:

Nu am montat, nu am avut, nu cunosc personal. Doar din o poveste a altcuiva, 80 de litri pe săptămână, centrala de 24 kW, casa de 120 mp, izolata cu 10 cm polistiren.
La o casa de 180 mp neizolata, as lua in calcul doua butelii pe an. Pretul GPL e afisat la mai toate benzinăriile, acum e undeva la 3.2 lei litrul. Din cate stiu, cisterna vine gratuit.

| relian a răspuns:

Intreaba acolo la aia ce iti aduc gazu, aia care tiau montata acea cistrena, tot aia sau alta companie aduce si gazul, intrebi cit e pretu pe litru si aia e tot.

Restu cit o sa consumi tu pentru o iarna laughing aia o sa vezi, nu exista cifre batute in cuie, nu are cum.
Treb sa stii ce temperatura o sa faci in casa, trebuie sa stii ce temperatura o sa fie afara, in fiecare zi, in fiecare ora etc laughing

Ca idee la o casa neizolata, o sa te costa de te rupe laughing o sa faci focu la balamuc.
Stii ce as fi facut eu in locul tau? Cu banii pe toata instalatia aia, banui ca ai si calorifere si toat felu de rahaturi, centrala etc. eu as fi izolat casa cu spuma, la interior, apoi m-ar fi durut la basca de cisterne, de calorifere si toate cate ai pus, ai fi bagat radiatoare electrice in fiecare camera si ai fi boierit, iti garantezi ca ce am spus eu, tear fi costat mai putin si costul la curent cu caldura la izolarea ce zic, tear fi dus mai ieftin decat tot rahatu asta ce faci tu.

Acu daca ai pus, asta e, lasa asa, dar cauta sa izolezi, dar nu pe afara, aia este cea mai mare greseala ce fac romanii. Izoleaza la interior, lipeste polistiren de 5 cm, sau la peretii exteriori de 10 cm pe pereti, tavan tot, lipit, apropiat, apoi faci profile de metal sau lemn, bagi rigips, dupa o sa consumi gaz cit la caldura cit un aragaz la care faci mincare.

Daca faci asa cum fac toti romanii, ca asa se face, o sa dai bani la gaz foarte mult.
Nu exista izolare la exterior, la casele ce le aveti voi in RO, aia is bani irositi, case de beton izolate la exterior, munca si bani irositi.

Stii cum is casele astea cu izolatia asa? Hai sa te lamuresc.Te imbraci f bine iarna, iesi afara in ger, dar iti dau o teava gorasa de metal sa o tii in mina, fara manusa.

Te intreb cum o sa te simti cu toata imbracamintea ta? O sa te simti calduros sau o sa tremuri? laughing, asa e si cu izolarea aia exteriora ce o fac romanii, plus probleme ce apar, iti maninca pasarile polistirenul, tot timpul stai cu grija sa nu lovesti peretii pe afara ca se sparg ca un balon laughing